Online tribina "Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Online tribina “Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja”

  Online tribina pod nazivom “Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja” u organizaciji mladih kreativaca okupljenih oko projekta PlayBox biće održana 27. januara sa početkom u 20h putem Zoom platforme.

   

  Govornici tribine baviće se problemima, ali i potencijalnim rešenjima koja će teatar vratiti gledaocima, a posao umetnicima i samom teatru. Pozorišta se suočavaju sa ogromnim gubicima, kao i sami glumci. Prelazak pozorišta u online okvire pojavio se kao potencijalno rešenje. Ipak, na tom putu stoje brojni pravni problemi naročito sa autorskim pravima. O svemu tome, ali i još mnogo čemu govoriće učesnici tribine, gde će na samom kraju i publika imati prilike da postavlja pitanja i dobije odgovore.

   

  “Ovo je jedinstvena prilika da se kao pozorišni stvaraoci i ljubitelji pozorišta sastanemo u virtuelnom prostoru i, iskreno se nadam, započnemo tradiciju ovakvih susreta u budućnosti. Učesnici tribine će imati priliku da otvoreno prodiskutuju o izazovima sa kojima se susreću pozorišni umetnici u doba pandemije, predlože kreativna rešenja i ukažu na brojne mogućnosti koje sa sobom nose nove saradnje. Trudićemo se da maksimalno iskoristimo ograničeno vreme naših gledalaca da ukažemo na neke od načina na koje je publici moguće pružiti nezaboravno iskustvo uživanja u omiljenim predstavama posredstvom novih medija”, izjavio je organizator tribine i autor projekta PlayBox Ivan Janković.

   

  Učesnici tribine:

   

  1) Direktor Teatra Vuk i glumac Svetislav Bule Goncić

  2) Profesor sa FMK Goran Tomka

  3) Direktorka marketinga pozorišta Boško Buha Ivana Dedić

  4) Autor projekta remedijacije pozorišta PlayBox Ivan Janković

  5) Advokat Dušan Miletić

   

  Organizator tribine je autor projekta PlayBox Ivan Janković i njegov kreativni tim. PlayBox je platforma za remedijaciju pozorišta, odnosno dostupnost pozorišta u online okvirima. Cilj platforme je da omogući publici pristup predstavama različitih pozorišta iz čitave Srbije bez obzira na to gde se nalaze. Autor projekta je student master studija Fakulteta za medije i komunikacije Ivan Janković.

   

  Za pristup tribini zbog ograničenog broja mesta potrebno je prijaviti se OVDE.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE