OPASNA pojava: Slovenci se NAMERNO inficiraju iz BIZARNOG razloga

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OPASNA pojava: Slovenci se NAMERNO inficiraju iz BIZARNOG razloga

  U Sloveniji su zabrinuti opasnom pojavom namernog inficiranja koronavirusom s ciljem lakšeg kretanja i putovanja, pošto se prebolevanje kovida-19 tretira kao i imunitet stečen vakcinom.

  “Primećujemo trend povećanja broja onih koji žele da se što pre zaraze kako bi dobili potvrdu koja će im omogućiti lakša putovanja i prelaženje granica, što je opasna praksa koju nikako ne možemo preporučiti”, izjavila je epidemiološkinja Mateja Logar koja vodi vladin stručni savet za kovid-19.

  Ona je, kako prenosi Hina, istakla da se zbog toga, kao i zbog više zabeleženih slučajeva “varanja” na testovima za koronavirus, razmišlja o restrikcijama, odnosno promeni pravila za putovanja.

  Navela je da se između ostalog razmišlja o tome da se oni koji su preboleli kovid-19 skinu s liste izuzetaka od testiranja prilikom prelaska granice, ali tek u fazi kad vakcina za imunizaciju većeg dela populacije bude dovoljno.

  Na opasnost namernog izlaganja korona virusu upozorio je i infektolog Tomaž Zovko iz ljubljanskog UKC.

  “O ovoj bolesti još uvek ne znamo mnogo toga. Ona je nepredvidljiva i može imati trajne posledice. Ne znamo tačno kakve dugoročne posledice bolest ima posebno za mlađe pacijente”, upozorio je.

  Istakao je da je neuporedivo sigurnije sprečiti inficiranje i bolest i vakcinisati se, nego se razboleti i računati da je na taj način stečen imunitet.

  Osim toga, svi koji se možda namerno inficiraju u kontaktu s drugima time reskiraju i teži tok bolesti, upozorio je Zovko.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE