Opozicija podnela zvaničan zahtev: OEBS-u, pomagaj!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Opozicija podnela zvaničan zahtev: OEBS-u, pomagaj!

  Predsednici Narodne skupštine Maji Gojković predat je zvanični zahtev više opozicionih stranaka da se pozove puna posmatračka misija OEBS na predstojeće beogradske i eventualne parlamentarne izbore, prenela je N1.

  Ovu inicijativu pokrenule su Narodna stranka i PSG, a podržalo ju je deset opozicionih stranaka. Ispred Narodne stranke zahtev je predao Nikola Jovanović, a ispred PSG Janko Baljak.

  “Zahtevamo od režima da omogući dolazak pune delegacije OEBS već prvog dana od raspisivanja izbora”,  rekao je Jovanović i dodao da Narodna stranka smatra da je nesmetan rad ove posmatračke misije jedan od preduslova regularnosti izbora.

  Baljak je ocenio da ukoliko vlast odbije ovu inicijativu opozicionih pokreta i stranaka to će biti “jasan dokaz da ima nečasne namere”.

  “Ako pak kako se nadamo pozove OEBS, biće to vrlo važan mehanizam kontrole izbornog procesa u predstojećim mesecima”, istakao je Baljak i izrazio zadovoljstvo što je ova inicijativa okupila do sada najveći broj opozicionih pokreta i stranaka. “Nadam se nastavku zajedničke borbe svih onih koji žele poštenu i fer izbornu utakmicu”, dodao je on.

  Izvor: N1

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE