Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Opšte ludilo za testiranje: Red na Torlaku dug stotine metara (VIDEO)

Gužva za PCR testiranje na koronavirus ispred Instituta za serume i vakcine “Torlak” postale su redvona pojava poslednjih nedelja, ali je od jutros taj red duži nego ikad pre.

Snimci koji su preplavili druptvene mreže pokazuju da je red dugačak nekoliko stotina metara, a svi koji žele da se testiraju čekaju od ranih jutatnjih sati.

Institut počinje da radi u 8 ujutru, nema zakazivanja i rezultati se dobijaju istog dana.

Istovremeno, premijerka Ana Brnabić tvrdi da država ne odugovlači sa davanjem dozvole za PCR testiranje privatnim laboratorijama, ali da to ne sme da se učini po svaku cenu. Sve laboratorije koje imamo u ovom trenutku moraju da imaju zgradu samo za to, posebne uslove za preuzimanje briseva i njihovo čuvanje, objasnila je premijerka.

Laboratorije su ipak najčešće smeštene u privatnim zgradama, kaže premijerka, a uz to je postavila i pitanje koliko bi stanari voleli da žive u zgradi gde se PCR metodom obrađuju uzorci.

“U ovom trenutku ne znam nijednu laboratoriju koja ima uslove kao državne laboratorije. Da privatne laboratorije u stambenim zgradama obrađuju uzorke testova na kovid PCR metodama, ne bih volela da živim u toj zgradi”, istakla je Brnabić.

Ipak, dodala je i da bi najviše voleli da sve privatne laboratorije rade ovakvu vrstu testiranja, ali da će, ako virus izađe iz njih, za to biti krivi pre svega Krizni štab, Vlada i Ministrastvo zdravlja.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE