Oštećen spomenik Stefanu Nemanji, uhapšen Avganistanac

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oštećen spomenik Stefanu Nemanji, uhapšen Avganistanac

  Spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu je oštećen, javili su mediji. Kako je navedeno, odlomljen je deo krsta, koji drži svetitelj na reljefu. Priveden migrant iz Avganistana.

  Vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije Ivan Divac izjavio je da je oko 17 časova NN lice, najverovatnije migrant, oštetilo spomenik Stefanu Nemanji. On je istakao da je lice tom prilikom uočeno od strane pripadnika komunalne milicije koji su bili u blizini.

  “Komunalni milicioneri su zajedno sa pripadnicima policije i pripadnicima obezbeđenja krenuli za licem. Prilikom bežanja lice je odbacilo deo krsta koji je otkinuo, a koji su uzeli pripadnici komunalne milicije i predali službi obezbeđenja spomenika. Lice koje je oštetilo spomenik je pobeglo”, rekao je Divac.

  Naglasio je da će komunalna milicija i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim obilaskom spomenika Stefanu Nemanji u cilju održavanja komunalnog reda.

  Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković ponovila je da je lice koje očevici opisuju kao migranta, nešto pre 17 sati oštetilo reljef u donjoj zoni spomenika Stefanu Nemanji i najoštrije osudila ovaj incident.

  “Komunalna policija i nekolicina prisutnih momaka uspeli su da vandalu oduzmu polomljeni ornament. Ispred Muzeja grada Beograda i u svoje ime izražavam najoštriju osudu ovog incidenta”, rekla je Medakovićeva i zahvalila građanima i komunalnoj policiji koji su branili spomenik i uspeli da sačuvaju i vrate Muzeju odlomljeni deo krsta.

  Priveden 28-godišnji Avganistanac

  Policija je pronašla i privela dvadesetosmogodišnjeg državljanina Avganistana koji se tereti da je oštetio spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu, saopštio je MUP.

  Državljanin Avganistana se sumnjiči da je odlomio deo spomenika Stefanu Nemanji, a zatim pobegao.

  Policija ga je ubrzo pronašla, a pregledom lica pronađene su i zaplenjene manje količine marihuane i materije za koju se sumnja da je opojna droga hašiš.

  Takođe, policija je utvrdila da je on prekršio i obavezu napuštanja Republike Srbije u roku koji mu je određen.

  Dvadesetosmogodišnjaku je određeno zadržavanje u službenim prostorijama policije i on će, uz zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, biti predat sudiji za prekršaje, naveo je u saopštenju MUP.

  Izvor: RTS, agencije

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE