OTKRIVENO: Amazon UNIŠTAVA milione neprodatih proizvoda (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  OTKRIVENO: Amazon UNIŠTAVA milione neprodatih proizvoda (VIDEO)

  Skladište Amazona u Škotskoj uništava milione neprodatih proizvoda svake godine, utvrdila je istraga britanske novinske kuće ITV.

  Na snimku koji je isplivao vidi se da se laptopovi, televizori, nakit, slušalice, knjige i maske za lice ubacuju u sanduke sa oznakom „uništiti“.

  Bivši radnik Amazona, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za da su radnici u skladištu dobili zadatak da na nedeljnom nivou unište 130.000 predmeta. To je potkrepljeno snimkom na kojem se vidi da je tokom jedne nedelje u aprilu 124.000 predmeta bilo označeno za uništenje.

  Iste nedelje je 28.000 proizvoda označeno kao „doniraj“.

  Nema razloga za uništavanja. Usisivači, laptopovi, tableti, zapakovane maske… Oko 50 posto robe nije otvoreno, dok druga polovina predstavlja vraćenu robu u dobrom stanju. Zaposleni su postali ravnodušni prema onome što se od njih traži da učine“, kazao je izvor.

  Otprilike polovina predmeta označenih za uništavanje i dalje je zapakovana, dok su drugoj polovini vraćeni predmeti u dobrom stanju, rekli su.

  Ako je 130.000 nedeljni prosek, to bi značilo više od 6 miliona proizvoda obeleženih za uništavanje svake godine. U 2019. tajni izveštači u Francuskoj otkrili su da je Amazon uništio preko 3 miliona proizvoda u jednoj godini.

  Razlog za uništavanje je Amazonov model poslovanja. Mnogi prodavači širom sveta drže svoje proizvode u Amazonovim skladištima, ali što duže stoje, to su veći troškovi. Na kraju bude jeftinije da se unište.

  Amazon je odgovorio te poručio da radi na svom cilju, a to je da u budućnosti ne bude uništavanja robe, kao i da su prioritet preprodaja, doniranje i reciklaža neprodatih proizvoda.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE