Otvorena zimska sezona na Staroj planini - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Otvorena zimska sezona na Staroj planini

Ski sezona 2018/2019 otvorena je na obroncima Stare planine, a kako je saopšteno, svi kapaciteti rade u punom sastavu.

Na otvaranju ski sezone direktor SP Resort Goran Karadžić istakao je: “Nakon uspešne sezone, revitalizovanih puteva ka planinskom centru, pred nama je novi cilj razvijanje kongresnog turizma, jer imamo mnogo prednosti u odnosu na druge destinacije. Mogu da se pohvalim da smo ove godine otvorili i rekonstruisani planinarski dom koji ima 14 soba i 64 ležajeva, idealan za ljubitelje lova i planinskog turizma. Prošle godine je otvoren takođe rekonstruisan hotel ‘Babin zub’ koji je odlično poslovao u ovih 365 dana. Pred nama su novi izazovi i ideje koje ćemo zajedno da realizujemo”, naglašava Karadžić.

Biljana Đokić, v.d. direktora JP “Stara planin”, između ostalog rekla je: “Lokacija na kojoj se nalazimo predstavlja izuzetan turistički i investicioni potencijal. U ovoj godini potpuno je rekonstruisana putna mreža do Stare planine. Javno preduzeće ‘Stara planina’ je u prethodnom periodu infrastrukturno opremilo sve građevinske parcele na Jabučkom ravništu. U planu za narednu godinu je izgradnja teniskih terena i ski bifea na izlaznoj stanici gondole. JP ‘Stara planina’ planira da pokrene investicionu aktivnost na ovoj lokaciji privlačenjem investitora kroz javni poziv i da nastavi izradu planske dokumentacije kao osnov za dalji razvoj ovog turističkog centra.”

Skijališta Srbije juče su zvanično započeli rad na Staroj planini, a jedina gondola u ovom centru i dalje izaziva veliku pažnju. Dejan Ćika direktor JP skijališta Srbije izdvaja “Zajednički rad i potencijal koji ima ova destinacija u narednom periodu, strateški treba da nam bude sve važnija i da je podižemo i razvijamo u veći skijaškicentar”, ističe Ćika.
Nakon otvaranja najhrabriji su se upustili u “off road” avanturu sa Jeep automobilima i uživali u adrenaliskoj vožnji.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE