Otvoren projekat SurfShop

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren projekat SurfShop

  Prvi, sveobuhvatni program podrške malim i srednjim preduzećima u pokretanju onlajn prodaje, SurfShop, zvanično je otvoren prenosom koji je pratilo više od 250 preduzetnika i predstavnika eCommerce zajednice.

  Tokom dve nedelje intenzivnog programa, učesnici iz više od od 30 gradova i mesta u Srbiji, imaće priliku da nauče sve o prilikama koje pruža trgovina putem interneta i steknu potrebna znanja  za vođenje onlajn prodavnice, dok će istovremeno raditi na razvoju svojih internet prodavnica uz podršku mentora koji su eksperti u svojim oblastima.

  Događaj je otvorio predsednik Udruženja mladih privrednika Srbije, Ilija Dragišić, koji je posebno naglasio značaj programa koji preduzetnicima istovremeno nude edukaciju i alate koji su neophodni za unapređenje njihovog poslovanja.

  Tokom vanrednog stanja uvideli smo potrebu za programom koji će pomoći preduzetnicima da na najbolji način iskoriste onlajn kanale prodaje. Kao neko ko sedam godina aktivno podržava razvoj i osnaživanje preduzetnika u Srbiji, Udruženje se odlučilo da zajedno sa partnerima organizuje ovakav projekat.

  “Na početku vanrednog stanja dopustili smo besplatno korišćenje Shopen platforme, ali smo uvideli da su ljudi koji su želeli da kreiraju prodavnice naišli na mnoge poteškoće u njihovom razvoju. Zbog toga smo odlučili da zajedno sa Udruženjem mladih privrednika Srbije organizujemo program koji nudi mnogo više od tehničkih alata” – rekao je Marko Popović, direktor startapa Shopen.

  “Dok se kao građani navikavamo na novu normalnost, svakodnevna plaćanja evoluiraju ka digitalnim kanalima i onlajn okruženju. Bez obzira na industriju, region ili tržište na kome radite, onlajn trgovina je imperativ, a Mastercard je tu da pri svakom koraku plaćanja podrži sve učesnike u platnom sistemu i pomogne im da digitalno korisničko iskustvo bude sigurno, brzo i praktično. U ime kompanije Mastercard, želela bih da zahvalim našim partnerima u edukativnom programu SurfShop, Udruženju mladih privrednika Srbije i startapu Shopen, na deljenju zajedničke vizije da mladim i malim biznisima damo pravi alat u ruke koji će ih učiniti konkurentnim i pomoći im da uspostave održivo savremeno poslovanje”, izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

  U sklopu ceremonije otvaranja održana je panel diskusija na temu “Putovanje kroz internet poslovanje”, na kojoj su učestvovali Nikola Mehandžić, direktor poslovnog razvoja kompanije Mastercard za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Marija Marković, menadžer tima za kreiranje i upravljanje vrednošću  u kompaniji Vip Mobile, Predrag Milićević, direktor marketinga i komunikacija u Registru nacionalnog internet domena Srbije i Milica Čalija, suvlasnik u kompaniji Anđeli.

  Učesnici su razgovarali o temama relevantnim za onlajn poslovanje, a njihova glavna poruka bila je da onlajn prodaja predstavlja budućnost koja sve brže dolazi u Srbiju i da se prodavci moraju prilagoditi novim načinima poslovanja, ako žele da napreduju. Oni koji krenu na putovanje kroz internet poslovanje moraju biti hrabri, istakla je Marija Marković iz Vip Mobile. Kao važnu odliku poslovanja u 2020. godini, Nikola Mehandžić iz kompanije Mastercard naveo je fleksibilnost i želju za prilagođavanjem svojih ideja novim okolnostima. SurfShop program za cilj ima upravo to, da ohrabri preduzetnike za promene koje će im omogućiti veću fleksibilnost i unapređenje poslovanja.

  Snimak ceremonije otvaranja i uvodne panel diskusije dostupan je na YouTube kanalu Udruženja mladih privrednika Srbije na ovom linku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE