Otvorili minijaturni autoput da isprovociraju vlasti - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvorili minijaturni autoput da isprovociraju vlasti

  Rumunski preduzetnik izgradio je autoput dužine jednog metra u severoistočnoj Rumuniji u znak protesta zbog loše putne infrastrukture u zemlji.

  Vlasnik lanca restorana brze hrane, 33-gogodišnji Stefan Mandači, kome je dozlogrdila slaba putna mreža u njegovoj oblasti privatno je naručio izgradnju minijaturnog autoputa o ličnom trošku od 4.400 evra, prenosi BBC.

  Kampanja je trajala nedeljama sa ciljem da izazove reakciju i dostigla je vrhunac u petak kada je otvorena “deonica” autoputa.

  Rumunija ima jednu od najkraćih mreža autoputeva u EU od samo 806 kilometara za celu zemlju, iako je teritorija gotovo jednaka Velikoj Britaniji koja ima oko 4.000 kilometara, navodi BBC.

  Britanija pri tom nije među zemljama EU sa najvećom putnom mrežom, najviše ima Španija 16.000 kilometra, a sledi Nemačka sa 14.000, prema podacima Eurostata.

  Mandači je rekao za BBC da mu je cilj da ujedini stanovništvo oko cilja da imaju autoputeve. Autoput na parceli u njegovom vlasništvu blizu frekventnog glavnog puta simbolično je izgrađen u Sučavi, oblasti bez autoputeva. On je rekao da taj region jedini u Rumuniji uopšte nema autoputeve.

  “Nemamo ni metar autoputa pa sam odlučio da izgradim metar da dokažem da je to moguće”, rekao je Mandači za BBC.

  Saobraćaj na obližnjem putu je bio u zastoju zato što se nekoliko stotina pristalica pojavilo da prisustvuje takozvanom otvaranju autoputa. Bilo je prisutno i nekolko medija, dok je mali avion preletao noseći natpis u kome se traže autoputevi.

  “Mislim da smo ujedinjeni. Nikad nisam doživeo trenutak ovakve solidarnosti među Rumunima”, uzviknuo je Mandači iznad buke automobilskih sirena. Okupljeni su glasno navijali kada je on presekao vrpcu da otvori ono što nazivaju “autoput spomenik”.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE