“Ovaj narod je kao pas kome gazda secka rep svakog dana"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Ovaj narod je kao pas kome gazda secka rep svakog dana”

  Epidemiolog Zoran Radovanović istakao je tokom gostovanja u emisiji Novi dan na TV N1 da su epidemiološke mere koje su donete od strane Kriznog štaba zakasnele, kao i da se u nekoliko navrata od početka epidemije zakasnilo sa odlukama.

  “Pokazalo se koliko se ne snalazimo, koliko nismo u stanju da predviđamo i preventivno donosimo odluke. Posledice tog nesnalaženja i arogancije su bile pogubne”, istakao je Radovanović.

  On podseća da je prošlo godinu dana od čuvene izjave na konferenciji za štampu da je u pitanju „najsmešniji virus“, i ocenjuje da se u tome ogledaju „sva naša lutanja, nesnalaženja“, i ne samo u vreme krize, već „društvenog života uopšte“.

  „Tog dana se pokazalo koliko se ne snalazimo, koliko nismo u stanju da predviđamo i preventivno donosimo odluke. Posledice tog nesnalaženja, i te arogancije bile pogubne“, naglašava Radovanović.

  On je povodom jučerašnje rasprave ispred Ministarstva zdravlja naveo da se državni sekretar Mirsad Đerlek pokazao kao „vrlo uglađen“, kao i da je „vrlo civilizovano nastupio“, ali napominje da su ga pogodile njegove reči, jer za njih nije bilo utemeljenja.

  „Epidemiološke mere daleko od toga da su donete na vreme. Ovaj narod je kao pas, koga je vlasnik toliko voleo, da ga je bilo žao da mu iseče rep, pa mu je seckao svaka dva dana po malo. E sad, možete da zamislite kako je psu. Dakle, epidemiološkog opravdanja za uvođenje ovih mera – nema“, istakao je Radovanović.

  Izvor: N1

  Foto: Beta/Saša Đorđević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE