Ovako je govorio LANE...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovako je govorio LANE…

  Velikan srpskog glumišta Milan Lane Gutović napustio nas je posle teške bolesti, a ono što iza njega ostaje pamtiće sve generacije, dok će njegov lik i delo ostati u amanet i onima koji tek dolaze.

  Osim glumačkih kvaliteta, popularni Lane bio je poznat i po svojim britkim i duhovitim komentarima, naročito kada su u pitanju aktuelne društveno-političke teme.

  Upravo zbog toga, često se pojavljivao i na stranicama BIZLife portala, a njegove izjave su uvek bile među najčitanijima. Nekoliko puta je bio “kandidat” za našu poznatu rubriku IZJAVA GODINE, u kojoj je jednom i pobedio.

  Evo šta je, između ostalog, Lane umeo da kaže:

  IZDAJICE I JUNACI

  U zemlji u kojoj je ovoliko junaka, izdajice moraju dobro da se potrude.

  PREŽIVLJAVANJE USPEHA

  Koje jade smo sve preživeli, pa će valjda i ti rezultati i uspesi da se pregrme nekako.

  PROGRAMI ZA NEPISMENE

  Obrazovnog programa više nema je l’ tako? Nijedna televizija nema obrazovni program. Ili ima, ja nisam video. To je zato što obrazovni program ne zarađuje trenutno. Sve na televiziji je pravljeno da ovog trenutka napravi pare. Sve emisije, kao ovaj tok-šou (Beograde, dobro veče – Studio B), imaju za zadatak da zarade novac sada ovog trenutka i prave se za najveći broj gledalaca koji su iza ekrana, je l’ tako? Pošto je sastav našeg stanovništva takav da je najviše nepismenih, pa polupismenih, a ostalo su akademici, zato mi pravimo programe za polupismene i nepismene. I u skladu sa tim da bi prepoznali te ljude biraju se i odgovarajući urednici koji mogu da prepoznaju polupismene. Pa ne može akademik da prepozna polupismenog, nego to naravno može samo nepismen urednik.

  DA JE NEKO DRUGI PREMIJER…

  Možda bi kod tih drugih bilo nekih nijansi u stepenu nespretnosti, bezobrazluka i manipulanstva, ali rezultati bi bili isti.

  NESREĆNI NAROD

  Narod nema smisla za humor. Umesto da bude srećan što će umreti nasmejan dok se smeje najsmešnijem virusu, i operetskoj ekipi vrsnih komičara koji bi trebalo da ih leče, on se plaši.

  ZA ONE KOJI (NE)DOLAZE

  Ovo je divna prilika da se kritikuje vlast ali ću je propustiti jer vlast ovde nije kriva. Tačno je da mnogi ne pevaju jer, po pravilu koje vlada, nisu srećni. Ali za to što nisu srećni nije kriva vlast…treba biti posebno talentovan pa u zlatnom dobu sreću primetiti. Što je vlast gora to ti treba više talenta da sreću zapaziš i zato u ovim uslovima treba imati posebnog sluha za sreću kao za pesmu ili igru. Zbog toga mislim da je sreća nasledna i može da se ostavi testamentom generacijama koje dolaze…ako dolaze a ne odlaze.

  DVORSKE BUDALE

  Zavisi da li se narodu predstavljate kao komičar, kao klovn ili kao dvorska budala. Komičara naša publika ili ceni ili ne ceni, ali ga ne sažaljeva kao što sažaljeva klovna i ne gadi ga se kao što se gadi dvorske lude.

  PODRŠKA NJEGOŠU

  Kao i sa saradnicima, i u proceni naroda sam bio nežan. “Pučina je stoka jedna grdna”, primetio je i Njegoš…pre mene. Da je znao da ću ja to isto reći, ne bi se istrčavao sa tom izjavom. Moju izjavu treba vrednovati kao podršku Njegošu.

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE