Ovako je govorio NEBOJŠA GLOGOVAC

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovako je govorio NEBOJŠA GLOGOVAC

  Nebojša Glogovac, jedan od najboljih glumaca današnjice sa ovih prostora, preminuo je pre tri godine. Umeo je da glumi, ali je umeo i imao šta da kaže. Baš zato je portal BIZLife nekoliko puta njegove misli preneo kroz rubriku IZJAVA DANA. Podsećamo se nekih od izjava Nebojše Glogovca


  Voleo bih…

  Voleo bih da upoznam doktora nauka, atomskog fizičara koji je bogat čovek u ovoj zemlji.

  06.04.2017.


  Između kamate i Hamleta

  Hamletove dileme su iste kakve su bile pre 400 godina. U tome i jeste problem što u nama postoji nešto što nam ne dozvoljava da rešimo probleme koji su opisani još u mitologijama i na kojima se zasniva svaka kvalitetna književnost: nerešivosti tih ljudskih problema i tom pripadanju stadu, volji moćnika koji se igraju sa pojedincima. U toj igri novca, velikih vladara mi se svodimo na kamatu, broj, novac koji bi trebalo da vratimo banci, vojsku koja treba da ratuje za tu državu, ili već neke slične pojmove, a ono što običan čovek želi je jako daleko od njega i sve je dalje na žalost. Koliko ima Hamleta danas ne znam. Ima ih, izvesno je da ih ima i mislim da je to intimna žudnja svakoga od nas dok ne prodamo dušu đavolu i dok ne pristanemo na kompletnu igru oko nas.

  14.09.2016.


  Veliki ekonomski projekat

  To što je među ovim narodima plasirano kao loša krv, u stvari je jedan veliki ekonomski projekat, jedna jaka firma koja dobro zarađuje na tome. Ovde se gaji mržnja, održava žar u koji treba povremeno dunuti da bi se razvila jaka i grozna vatra, koju je lako razviti na ovim prostorima, jer smo tako temperamentni, takvi kakvi smo…na neki način prokleti.

  22.03.2016.


  Da li smo zaboravili da volimo?

  Nažalost, da. Mislim da su ljudi ljubav, slobodu i te pojmove prebacili na kupovnu moć, da je sloboda da možeš da kupiš bilo šta kada odeš u neku prodavnicu. Što imaš veliki izbor i ponudu robe da možeš da pazariš. Taj izbor da možemo kupiti sve je zamena za slobodu, ili što možemo da odemo na internet i da nam se učini da je ceo svet u tom malom ekranu. To je postalo simbol slobode. Prava sloboda za kojom ljudska duša žudi je zaboravljena i negde skrajnuta, zatrpana komercijalizacijom i tokovima novca. Podrazumeva se da svi moraju puno da rade, da svi moraju da budu jako, jako zdravi, da dobro jedu. U stvari sve to je neizvodljivo u jednom danu za čoveka, ali to je imperativ ovog vremena koji potiskuje prave stvari u zapećak: ljubav, slobodu, hrabrost, empatiju. Sve najlepše je besplatno, zato je i ukinuto.

  04.11.2014.


  Smešni smo…

  Aktuelnost Nušićevih dela nam govori koliko smo smešni, koliko smo isti, koliko se ništa ne menja. Na ovim našim prostorima, svako od nas je neka vrsta eksplozivne naprave, što može da bude jako lepo kad je neko veselje, slavlje…ali, sa druge strane, može da bude opasno.

  05.04.2014.


  Uzori, a ne idoli

  Mislim da klinci imaju potrebu za uzorima. Ne moraju to biti idoli, već neke ideje vodilje koje će im pomoći da postave neke životne vrednosti i toga puno fali na ovim prostorima.

  02.11.2012.

  Hronična mana čovekova

  Dok ne upoznamo čoveka ne možemo o njemu suditi. Tek kad progovorimo par reči s njim, saznamo neke međusobne probleme, možemo suditi o njemu, jer ćemo imati bolji uvid od onoga `samo Ustaša`, `samo Grobar`, `samo Delija`, `samo gej`… Mržnja je urođena mana svim ljudima, kao sastavni deo našeg habitusa. Treba se protiv toga boriti i shvatiti odakle to dolazi. Da li nas je neko izbombardovao informacijama, pa je čovek nahuškan i čini mu se da radi pravu stvar, a u stvari je izmanipulisan i hipnotisan. Ja sam u životu malo mrzeo, bio sam ljubomoran na neke frajere koji su maznuli neke moje ribe.

  30.10.2016.

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE