Ovako su američki naučnici OCENILI kinesku vakcinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovako su američki naučnici OCENILI kinesku vakcinu

  Dve vakcine kineske kompanije Sinofarm su bezbedne i efikasne protiv kovid-19, navedeno je u studiji objavljenoj u medicinskom Časopisu Američkog lekarskog udruženja.

  Naučnici su čekali više detalja o ove dve vakcine, iako se one već koriste u mnogim zemljama, a jedna je nedavno dobila podršku Svetske zdravstvene organizacije za hitnu upotrebu, preneo je AP.

  U izveštaju objavljenom onlajn u Časopisu Američkog lekarskog udruženja, zaključuje da su vakcine efikasne oko 73 odsto, odnosno 78 procenata, kao što je Sinofarm ranije i tvrdio.

  Istraživači iz Sinofarma i njegovih lokalnih partnera na Bliskom istoku navode da je u istraživanju učestvovalo oko 40.380 učesnika.

  Korišćene su dve vakcine kompanije Sinofarm, jedna koju je razvio Institut bioloških proizvoda iz Vuhana, druga koju je razvio Pekinški institut za biološke proizvode i placebo.

  Istraživanje je izvedeno u četiri države – Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu i Jordanu, međutim, u studiji su prikazani samo podaci za Bahrein i UAE.

  “Nema ničeg vrlo iznenađujućeg. U skladu je sa onim što su ranije tvrdili, ali ne uklanja u potpunosti sumnje u vezi Sinofarma”, rekao je Ðin Dong-jan, profesor medicine na Univerzitetu u Hong Kongu koji nije bio ukljucen u studiju.

  Vakcine, obe napravljene od inaktiviranih virusa, već su date milionima ljudi širom sveta.

  Svetska zdravstvena organizacija odobrila je Pekinškom institutu za biološke proizvode vakcinu protiv kovid-19 za hitnu upotrebu početkom maja, tako da je to prva kineska vakcina koja je dobila sertifikat.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE