Ovo nije DŽINOVSKA KORPA, već zgrada od 7 spratova (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovo nije DŽINOVSKA KORPA, već zgrada od 7 spratova (VIDEO)

  Gotovo nijedna turistička atrakcija ove godine nije imala posetioce kao što je to bio slučaj ranijih godina. Međutim, ovakve okolnosti nisu uticale na njihovu atraktivnost, te je čuvena zgrada kompanije “Longaberger Bascet Company” u obliku korpe za piknik i dalje arhitektonski i turistički hit u svetu, a korona joj je pomogla i kada se radi o poslovanju.

  Kompanija za proizvodnju korpi za prodavnice “Longaberger Bascet Company” nalazi se u američkoj državi Ohajo i ima verovatno jednu od najčudnijih upravnih zgrada na svetu.

  Sama zgrada predstavlja repliku najprodavanijeg proizvoda (korpe) po kojem je ova kompanija postala poznata a od koje je, kako mediji pišu, veća 160 puta. Ova je građevina začeta kao san Dejva Longabergera, osnivača firme “Longaberger”, a trebalo je da postane sedište kompanije. U početku ga niko nije ozbiljno shvatao uključujući i radnike firme, međutim, zahvaljujući Longabergerovoj istrajnosti, san je ostvaren krajem 1997.

  Ukupni poslovni prostor ima hiljade kvadratnih metara, koštao je oko 30 miliona dolara, a izgradnja je trajala pune dve godine.

  Arhitekte su u početku predlagale da ova sedmospratnica samo podseća na korpu, dok osnivaač kompanije Dejv nije pokazao jednu od korpi i rekao im da “učine da zgrada izgleda baš tako”.

  Ovo je jedan od najpoznatijih primera moderne arhitekture, za koju je karakteristično da su zgrade dizajnirane tako da budu replike ili da predstavljaju predmete povezane sa njihovom namenom.

  Poslovne prilike

  Kada je poslovanje u pitanju, na svom vrhuncu, kompanija “Longaberger”, koju je 1973. osnovao Dejv Longaberger, dostigla je milijardu dolara prodaje. Imala je više od 8.000 zaposlenih, a korpe su se prodavale kroz mrežu od desetina hiljada nezavisnih prodavnica.

  Njeno sedište bilo je u ovoj zgradi, ali nakon Longabergerove smrti 1999. godine, posao se preokrenuo. Kako je ekonomija krenula u recesiju nakon 11. septembra, skupe korpe za piknik nisu bile najvažnije na listi za kupovinu za potrošače koji su se borili da zadrže posao.

  Kompanija je počela da se raspada i tokom narednih nekoliko godina otpustila je stotine radnika.

  Godine 2013. se promenilo rukovodstvo, nastavili su proizvodnju, ali čak i pod novim vlasništvom, prodaja korpi je opadalasve dok Longaberger nije podneo zahtev za bankrot i propao.

  Kompanija “Xscel brands” sada menja Longabergerovu strategiju. Nude i razne proizvode za kućnu dekoraciju, kuhinju i proizvode poput posuđa i jastuka, kako bi privukli širu demografsku kategoriju.

  Osim toga, čini se da momenat u kojem se svet nalazi ide u korist oživljavanja Longabergera.

  U medijima se navodi da je potražnja za korpama porasla poslednjih meseci zbog masovnijih izleta u prirodu tokom pandemie.

  Izvor: BIZLife

  Foto: YT/Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE