Oživljavaju Zrenjaninsko pivo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oživljavaju Zrenjaninsko pivo

  Kompanija Karlsberg počeće u martu proizvodnju Zrenjaninskog piva, a dva dinara od svake prodate flaše biće namenjena izgradnji kraft pivare u tom gradu.

  Projekat oživljavanja Zrenjaninskog piva, koje je pod tim imenom nekada proizvodila Zrenjaninska industrija piva, predstavili su u Gradskoj kući gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija Vladimir Vava.

  Kako je rečeno, zajednički projekat i saradnja Zrenjanina i kompanije Karlsberg Srbija na oživljavanju proizvodnje Zrenjaninskog piva omogućiće Zrenjanincima da ponovo imaju pivo koje će nositi eitketu sa imenom i simbolima njihovog grada.

  Pored vraćanja Zrenjanincima piva, saradnja ima za cilj i obnavljanje pivarske tradicije grada, tako što će dva dinara od svake prodate flaše novog piva biti izdvojena za izgradnju kraft pivare u Zrenjaninu.

  Kako bi novo pivo bilo potpuno u skladu sa ukusom onih kojima je prvenstveno namenjeno, svi zainteresovani imaće priliku da glasaju za najbolji od tri ponuđena recepta piva i najlepši od tri dizajna etikete, a etiketa i recept sa najviše glasova građana Zrenjanina postaće novi zaštitni znak Zrenjaninskog piva.

  Gradonačelnik Janjić je izrazio uverenje da nema nijednog Zrenjaninca koji, na pomen nekadašnjeg piva i pivare Lazara Dunđerskog, neće poželeti da bar deo te i takve tradicije bude prisutan u tom gradu i danas.

  Testiranje tri predložena recepta i izbor nove etikete Zrenjaninskog piva održaće se do 7. februara ispred Gradske kuće na Trgu slobode, a mogu učestvovati svi građani Zrenjanina stariji od 18 godina.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE