Pandemija i brojni sukobi: Britanski general pomenuo ono što NIKO NE ŽELI da čuje

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pandemija i brojni sukobi: Britanski general pomenuo ono što NIKO NE ŽELI da čuje

  Trenutna globalna neizvesnost i teskoba izazvane ekonomskom krizom kao posledica pandemije koronavirusa mogli bi povećati rizik izbijanja novog svetskog rata, upozorio je zapovednik britanskih oružanih snaga.

  U intervjuu objavljenom povodom Dana sećanja, godišnjeg obeležavanja spomena na ubijene i ranjene u sukobima, zapovednik britanskih obrambenih snaga Nik Karter, rekao je da rast regionalnih napetosti i pogrešne procene mogu dovesti do raširenog sukoba.

  “Mislim da živimo u trenutku u kom je svet vrlo neizvesno i tesno mesto i naravno, dinamika globalne trke je odlika naših života. Mislim da s popriličnim brojem regionalnih sukoba koji se trenutno odvijaju postoji stvarni rizik za eskalaciju koja bi mogla dovesti do pogrešnih procena”, kazao je Karter za Sky News.

  Upitan da li misli da postoji istinska pretnja novog svetskog rata, on je odgovorio: “Ono što govorim je da postoji rizik i moramo biti svesni tih rizika”.

  Karter, koji je na čelu britanske vojske od 2018. godine, kaže da je važno setiti se onih koji su poginuli u prethodnim ratovima kao upozorenje onima koji bi mogli ponoviti greške prošlosti.

  “Ako zaboravite na užase rata, tada postoji veliki rizik da ljudi misle da je ratovanje razumna stvar koju treba učiniti”, dodao je.

  “Moramo se setiti da se istorija možda neće ponoviti, ali da ima ritam, i da je, kad pogledate unatrag na prošli vek pre oba svetska rata, nesumnjivo postojala ekalalacija koja je dovela do pogrešnih procena koje su u završnici dovele do rata takvih razmera kakve, nadamo se, nikad više nećemo videti.”

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • branislav

   Ne slažem se sa Englezom,do opšteg sukoba će doći vrlo brzo jer medjunarodno pravo nepostoji.Presedan KiM je vrh ledenog brega koji dovodi do gomile ratova u svetu pa je globalni haos okidač za USA da dok još može ,,napravi red,,.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE