"Par excellence": Skupština podržala predlog PROMENE USTAVA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Par excellence”: Skupština podržala predlog PROMENE USTAVA

  Poslanici u Skupštini Srbije podržali su dvotrećinskom većinom predlog za promenu Ustava u oblasti pravosuđa i time dali saglasnost da se menja najviši pravi akt države.

  Predlog za promenu Ustava Srbije usvojen je glasovima 207 narodnih poslanika, od prisutnih 213. Protiv su bila tri, uzdržanih dva, a nije glasao jedan poslanik.

  Premijerka Ana Brnabić je uoči glasanja zahvalila poslanicima na dobroj o debati o ustavnim promenama koje se tiču pravosuđa i konstruktivnim savetima, i dodala da će Vlada i dalje biti prisutna “kroz Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo da nastavi rad na amandmanima”.

  Istakla je da je potrebno da se postigne društveni konsenzus, dodajući da je reč o “par excellence” nacionalnom pitanju.

  “Moramo da se vodimo i društvenim konsenzusom, ali i da građani dobiju efikasno pravosuđe kakvo odgovara potrebama jedne savremene moderne zemlje i demokratije, što će nam omogućiti i brži i bolji ekonomski rast, vladavinu prava, ali i dostižnu pravdu”, rekla je Brnabićeva.

  Ocenila je da je promena Ustava ogorman iskorak u pravom smeru za vladavinu prava i državu uopšte.

  Nakon usvajanja predloga za promenu Ustava, sledi rad na amandmanima, odnosno tekstu za promenu Ustava koji se tiče pravosuđa, a nakon toga ponovo izjašnjavanje u parlamentu, pa referendum na kojem će se građani izjašnjavati.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE