PAZITE SVOG PARTNERA: Ako je on srećan vi ste zdraviji - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  PAZITE SVOG PARTNERA: Ako je on srećan vi ste zdraviji

  Obavljena je studija na nešto manje od 2.000 ljudi koji su u ozbiljnijim vezama. Nakon rezultata istraživanja koje je trajalo šest godina ustanovljeno je da nije važno o kojem je polu reč ali da oni čiji su partneri srećni imaju bolje zdravlje.

  Kako stručnjaci navode ova studija je dokazala jaku vezu između sreće i zdravlja, a to je jedinstveni socijalni link. Oni takođe ističu da kada imate srećnog partnera to dovodi do toga da ste zdraviji ali i da ste sami srećniji.

  U skladu sa tim rasvetljava se tema koliko su zapravo važni međuljudski odnosi i veze. Ovom prilikom predstavljene su tri osnovne ideje toga zašto su oni koji imaju srećnog partnera zdraviji, čak i ukoliko sami nisu srećni:

  1. Srećni partneri vam mogu pružiti bolju podršku
  2. Oni mogu one koji nisu srećni da uključe u zdrave aktivnosti kao što je kvalitetno spavanje, treniranje i dobra ishrana
  3. Na kraju, sa srećnim ljudima je mnogo lakše izaći na kraj i mnogo lepšte živeti

  Kada znate da je neko srećan i zadovoljan zbog vas osećate se bolje, a uz to lako odolevate lošim stvarima kao što su alkohol, droga i slično. Stvaraju bolju sliku o sebi i razvija im se osećaj da vrede.

  Istraživači su naveli da ne žele ovde da stanu i da je potrebno da urade još detaljnijih istraživanja, piše Big think. Ono što je važno jeste da se trudite oko svojih partnera kako biste živeli u boljoj zajednici, a kako bismo svi zajedno živeli u boljem svetu. Pronađite uvek vremena za osobu koju ste odabrali jer je ona toga vredna, a to dobro će se drugim dobrom vratiti i vama.

  [preporucene_vesti ids=”236814″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: d

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE