Peking je NOVO ŽARIŠTE: Više od 100 slučajeva za manje od nedelju dana

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Peking je NOVO ŽARIŠTE: Više od 100 slučajeva za manje od nedelju dana

  U poslednjih nekoliko dana u Kini raste broj novoinficiranih koronavirusom, a u poslednja 24 sata potvrđeno još 27 slučajeva, dok je broj smrtnih slučajeva nepromenjen.

  Najveće žarište je u prestonici Kine, Pekingu, gde je više od 100 ljudi inficirano od prošle nedelje u iznenadnom porastu zaraze.

  Peking protiv novog koronavirusa vodi “trku s vremenom”, rekao je novinarima portparol i dodao da grad mora da bude korak ispred epidemije i da preduzima najstrože mere.

  Glavni grad Kine koji ima 21 milion stanovnika, povećao je dnevni skrining na više od 90.000 ljudi.

  Kineske vlasti zatvorile su, potpuno ili delimično, ukupno pet pijaca, među kojima je i pijaca na veliko Sinfadi, jedna od najvećih u Aziji.

  Osim toga, sedam okolnih stambenih kvartova stavljeno je pod karantin. U nekim delovima kineske prestolnice uvedene su sigurnosne kontrolne tačke, škole su zatvorene kao i kulturni i sportski objekti.

  SZO: Situacija je zabrinjavajuća

  Zasad nije sigurno zbog čega se stvorilo novo žarište koronavirusa u Pekingu, rekli su iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

  Iako su državni mediji objavili da je virus pronađen na daskama za rezanje uvoznog lososa na pekinškoj pijaci Ksinfadi, iz SZO kažu da je to samo hipoteza.

  Majk Rajan iz SZO, rekao je da se ne bi izjašnjavao o tome da li treba i pakovanja testirati na virus.

  Ranije su neki stručnjaci rekli da je mala verovatnoća da je sama riba uzrok zaraze, a svaka veza sa lososom rezultat je unakrsne kontaminacije.

  Rajan je rekao da SZO prati situaciju, koja je zabrinjavajuća jer se pojavila u tako velikom gradu kao što je Peking, i da je SZO u bliskom kontaktu sa kineskim vlastima koji zarazu pokušavaju da obuzdaju.

  Izgledalo je kao da je koronaviorus iskorenjen u Kini, gde se krajem 2019. pojavio u Vuhanu, sve dok prošle nedelje nije izbilo novo žarište.

  Izvor: BIZlife/Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE