PET mesta na svetu koja će vam PLATITI da se kod njih preselite

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PET mesta na svetu koja će vam PLATITI da se kod njih preselite

  Oni koji razmišljaju o promeni geografske širine i dužine, a nemaju novaca za bacanje mogu razmisliti o Grčkoj, Italiji, ili se zaputiti preko okeana, piše Pun kufer.

  Antikitera, Grčka

  Iako je okružena prelepom prirodom i morem, Antikitera nije popularno turističko odredište. Nalazi se četrdesetak kilometara od Krita, a većina stalnih stanovnika živi u jedinom naseljenom mestu na ostrvu – Potamosu.

  Kako bi pomladila demografsku sliku messna biskupija poziva porodice koje će dobiti kuću, zemljište i mesečnu stipendiju u visini od 500 evra, koja će im se isplaćivati u prve tri godine života na ostrvu.

  Tulsa, Oklahoma

  Tulsa u američkoj saveznoj državi Oklahomi nudi oko 9.000 evra onima koji su spremni da se tu zaposle na godinu dana.

  Odabrani kandidati moći će da se presele u nove stanove, da plaćaju samo 33 odsto od realne cene kirije, a režije će biti besplatne prva tri meseca. Svrha programa je privući ambicioznu radnu snagu u Tulsu.

  Lokana, Italija

  Ako se preselite u italijansku Lokanu (provincija Torino) mogli biste da dobijete čak 9.000 evra, ali samo u slučaju da ispunjavate dva uslova. Jedan od njih je da imate dete, a drugi da godišnje zarađujete najmanje 6.000 evra.

  Populacija grada sa 7.000 stanovnika, koliko je imao početkom 20. veka pala je na mizernih 1.500, zbog čega je i nastala inicijativa gradskih vlasti.

  Lokana je smeštena u nacionalnom parku, pa ovde ima mnoštvo mogućnosti za aktivan život i rekreaciju.

  Sambuka, Italija

  Vlasti grada Sambuke na Siciliji odlučile su da spasu grad od nestajanja prodajom nekretnina za 1 evro. Budući da je grad vlasnik  kuća i stanova svi koji to požele mogu da kupe nekretnine po povoljnoj ceni.

  Novi vlasnici u roku od tri godine moraće da ulože najmanje 15.000 evra u uređenje stana.

  Čile, Južna Amerika

  U želji da postane inovacioni centar Južne Amerike Čile od 2010. poziva zainteresovane iz celog sveta da se presele i razviju svoj startap.

  Sjajni mentori, jednogodišnje vize, dobri uslovi za rad, kao i podsticaj od desetak hiljada dolara samo su neki od razloga zašto sve više mladih odlazi preko okeana u potrazi za poslovnim prilikama.

  Izvor: Pun kufer

  Foto: Pixels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE