Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Pet načina da postanete bolji radnik u 2019. godini

U trenutku kada čitate ovaj tekst verovatno ste već doneli odluke da prestanete sa lošim navikama, da možda smršate i da budete sveukupno bolja osoba u ovoj godini. Možda takav spisak pravite svake godine, a na kraju se ipak ne pridržavate svojih odluka i sve se vrati na staro.

Ali, šta ako bi te odluke bile povezane sa vašom platom? Odluka da postanete bolji radnik možda će vas naterati da se više angažujete, jednostavno jer će to uticati na vašu platu i konkretne benefite.

Evo nekoliko saveta kako to da uradite:

  1. Postanite izvršni direktor svoje karijere

Kako da počnete? – pogledajte svoje kolege i zapitajte se kako se najtalentovaniji među njima ponašaju i razmislite šta od toga možete da primenite u svom radu. Napravite listu veština kao i odgovora na pitanja:

  •  U čemu želim da se dokažem?
  •  Koje korake da preduzmem da poboljšam svoj rad?
  • U čemu mi je potrebna pomoć šefa?

Kada napravite listu dajte je svom menadžeru i zapitajte ga za mišljenje. Možda to deluje zastrašujuće, ali svaki “vredan pažnje” šef će biti oduševljen takvim postupkom i pomoći će vam.

  1. “Pokrenite i usavršite emocionalnu inteligenciju”

Svi imaju mogućnost da postanu eksperti u svom polju rada, a ključ je u usavršavanju poslovnih odnosa i pronalasku zone komfora u nesigurnosti.

  1. Prihvatite inovativni način razmišljanja

Ovo bi podrazumevalo da na posao gledate sa “najsvežije strane” i volju da stalno ulažete u rad kroz veliku posvećenost stalnom učenju. Inovacija podrazumeva različitost u razmišljanju i u radu i sve čini jačim.

  1. Uvek priznajte i sagledajte svoje greške

Neuspeh zaista može da bude dobra stvar. Može vam omogućiti mnogo novih saznanja koja se mogu pretvoriti u rast i novitete. Nemojte se plašiti da probate nešto novo u svom poslu ili nešto što nije ranije korišćeno.

  1. Odmarajte dovoljno

Pokušajte da spavate osam sati svakoga dana. Uz dobar odmor sve ćete obavljati kvalitetnije. Spavanje poboljšava pamčenje, pomaže u boljem odlučivanju i donošenju boljih odluka, a dokazano sprečava pojavu mnogih bolesti.

Izvor: BIZLife/fastcompany.com

Foto: Pixabay

Piše: T. K.

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE