"Pingdemija" u Britaniji: Trgovine PRAZNE, radnici MASOVNO u samoizolaciji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Pingdemija” u Britaniji: Trgovine PRAZNE, radnici MASOVNO u samoizolaciji

  Prazne police u britanskim supermarketima zbog masovne samoizolacije radnika izazvale su zabrinutost širom zemlje, a vlasnici trgovačkih lanaca pozivaju ministre na hitnu akciju.

  Naime, u ponedeljak je u Engleskoj nastupio ‘Dan slobode’, odnosno ukidanje gotovo svih restrikcija vezanih za pandemiju koronavirusa, ali istovremenoo raste broj novozaraženih i stvara se haos zbog aplikacije za samoizolaciju.

  Zavod za javno zdravstvo putem aplikacije na pametnim telefonima kratkom porukom – ping – obaveštava ljude da moraju ići u samoizolaciju. U ponedeljak se ping čuo po celoj zemlji pa se preduzeća suočavaju s nedostatkom radne snage, a to uključuje i supermarkete čije su se police zbog “pingdemije” brzo ispraznile.

  Vlasnik trgovačkog lanca Iceland upozorio je da im preti kolaps zbog nestašice artikala, jer je gotovo 1.000 njihovih zaposlenih, gotovo jedan na njih 20, ostao kod kuće u samoizolaciji.

  Daily Mail navodi brojku od 1,7 miliona Britanaca koji su trenutno u samoizolaciji, a zapravo, retki su stvarno bolesni.

  Sainybury’s, Tesco, Lidl i drugi lanci obaveštavaju o praznim policama usled manjka zaposlenih. Dodatni problem su vozači u samoizolaciji jer nema ko da dostavlja namirnice.

  Udruženje prevoznika procenjuje da u Britaniji nedostaje 100.000 vozača teretnih vozila.

  Vlasnik Icelanda Ričard Voker ističe da su prisiljeni da angažuju 2.000 privremenih radnika, ali da su dve trgovne morali da zatvore, te skratiti radno vreme u drugima. Ironija je da smo sve vreme pandemije imali sve dućane otvorene, rekao je Voker.

  Izvor: SEEbiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE