PIO fond otvorio e-Šalter, zahtevi od sada i onlajn

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PIO fond otvorio e-Šalter, zahtevi od sada i onlajn

  Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje omogućio je građanima da elektronskim putem podnose zahteve za ostvarivanje i korišćenje prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja preko web portala e-Šalter RFPIO.

  Na sajtu pio.rs navodi se da putem ovog portala, korisnik može da podnese i zahteve za izdavanje uverenja, kao i dokaze koji se uz zahtev prilažu.

  „Na sajtu RFPIO moguće je preuzeti željeni obrazac zahteva, popuniti ga pomoću programa Adobe Acrobat Reader i poslati ga nadležnoj organizacionoj jedinici RFPIO, zajedno sa skreniranim prilozima dokaza”, navodi se u saopštenju.

  Takođe, korisnik će biti u mogućnosti da se informiše u kojoj je fazi trenutno nalazi postupak odlučivanja.

  Zahtev se može podneti u svoje ime i u ime drugog lica čiji su podaci upisani u obrazac zahteva.

  U saopštenju PIO Fonda navodi se da je podnošenjem elektronskog zahteva podnosilac saglasan da RFPIO lične podatke unete u obrazac zahteva unese u svoje evidencije, obrađuje, kao i da prikuplja podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija, osim ako u obrascu zahteva podnosila izričito ne izjavi da će sve neophodne podatke pribaviti lično.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nenad

   Neverovatno da u doba korone PIO fond, penzionerske kartice izdaje samo na šalteru i da nije moguće podneti onlajn. Tvrde da je bezbedno i da su procedure takve. Šta je tu bezbedno ? Voziti se sa četiri autobusa i čekati na šalteru. Banke daju kredite online, a vi ne možete penzionerske karticu da pošaljete poštom. Nenad Vuksanović

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE