Pitali smo domaće HR menadžere koliko minuta posvete vašem CV-ju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pitali smo domaće HR menadžere koliko minuta posvete vašem CV-ju

  Većina velikih kompanija u Srbiji u proseku provede deset do petnaest minuta nad nečijom radnom biografijom, a nekima je za to potrebno samo dva minuta.

  Kroz anketu smo zamolili menadžere odseka za ljudske resurse (HR) u velikim kompanijama da nam, pored toga koliko vremena “troše” na pregledanje CV-ja, kažu i nešto više o načinu zapošljavanja u Srbiji.

  To što ste završili fakultet nije garancija da ćete se veoma lako zaposliti, ali ni to što ga možda niste završili takođe ne znači da posao nećete naći u izuzetno dobroj firmi ili na dobroj poziciji.

  Rezultati naše ankete pokazuju nam da i mlad čovek, koji nema iskustva, ali je ambiciozan i perspektivan ima velike šanse da dođe do željenog posla.

  Na pitanje da li je za zaposlenje potrebno imati “vezu” ili preporuku, odgovori su da je “veza” potpuno nepotrebna a da je preporuka dobrodošla, ali da nije presudna.

  O važnosti radne biografije se uvek raspravlja, čak i na svetskom nivou. U nekim zemljama se biografija često pregleda kompjuterski, tako da je važno popuniti određena polja u vezi sa pozicijom za koju se aplicira. U Srbiji je sam izgled CV-ja i dalje veoma važan.

  Na skali od jedan do 10 (gde je 10 najviše), naši ispitanici su u proseku važnost izgleda CV-ja ocenjivali brojem osam, što govori da CV ima dosta uticaja na mogućnost zaposlenja.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE