“Pitao sam Anu Brnabić: ‘Je li ti živ ministar za životnu sredinu?'” - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Pitao sam Anu Brnabić: ‘Je li ti živ ministar za životnu sredinu?’”

  Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da se čuo sa premijerkom Anom Brnabić i dogovorio da održi hitan sastanak u vezi sa kvalitetom vazduha i merama koje se preduzimaju.

  “Prvo što sam je pitao: je li ti živ ministar koji je zadužen za životnu sredinu”, rekao je Vučić, a preneo B92.

  Vučić je ocenio i da nam je vazduh za onoliko lošiji, koliko nam je standard veći.

  On je dodao i da sada mnogo više ljudi vozi automobile i da je “samo u četiri autobila jutros video više od jedne osobe”.

  “Šta treba – da uvodimo par-nepar”, upitao je on.

  Kako je naveo, “mi treba najpre da se dogovorimo šta hoćemo – hoćete zelenu energiju, a nećete minielektrane”.

  “Postoje mere koje mogu da se urade i pozivam ministra da malo živne. A ja sam bio kriv i za kišu i sušu, tako da računam da ću biti kriv i za maglu”, zaključio je Vučić.

  Izvor: B92

  Foto: Beta/Emil Vaš

  What's your reaction?

  Komentari

  • "rtb bor"

   STRPITE SE BORANI, BAR DOK NE CRKNETE U zadnje vreme pominje se veličanstveno zagađenje Srbije, a posebno Beograd. Ovo je bilo i ranije, ali se nije pridavala važnost, možda zbog toga što se sada pojavila maćeha građana Srbije ΛV, koji se pre toga nije setio ili prisetio. Bor se trovao čitavog mandata ΛV, jer je bio zauzet problemima upropašćavanja RTB Bor, štiteći neumorno svog pulena Spaskovskog, koji je uništio Kombinata bakra, doveo ga do globalnog gubitaša, a cena bakra bila je no ikada veća (viša od 10.000 $/t, no ikada veća u istoriji bakra) i na kraju poklonjen je prijateljima iz Kine. Uložene investicije srpskim novcem više od pola milijarde dolara samo za izgradnju nove peć za topljenje, a ne nove topionice, kako tvrdi Spaskovski, a efekti su kao da ništa nije se radilo i gradilo. Međuvremenu Spaskovski se optužuje za krađu zlata, zlatnog mulja, malverzacionih ugovora kupovine sirovina i opreme, prodaje bakra i zlata, drugog nema. Koruptivnih ugovora i umešanost Bogićevića, Popovića i familije ΛV niko sada ne pominje, a pomenuće ih. Obećanja boranima je bilo da će uživati u čistom vazduhu boljeg kvaliteta od onog iz 1903. godine, po pirči Spaskovskog, ostala je priča, a istina ni blizu rečenoga. Sada se skromni borani i lepe boranke guše SO2 gasovima, arsenom, olovom, kadmijumom i kompletnog Mendeljejevim sistemom elemenata. Na žalost, tek sada informativna sredstva objavljuju istinu o zagađenjima Bora, a pri tome se okrivljuje kineski vlasnik RTB Bor. Tu nema opravdanja, a nasleđe ipak ostaje. Ministar je živ predsedniče i živi su svi iz vlasti. O zagađenju vazduha i trovanje građana vlasti tek sada se setili, da su i ni ugroženi. Jeste vozila zagađuju, a više od toga zagađuju veliki dimnjaci TE i Toplana, dimnjaci na kućama, a o potpunosti sagorevanja i kvaliteta goriva, osim vlasnika, niko se drugi ne sekira. Oni koji se sekiraju pitanje je dali su u materiji goriva i sagorevanja i kontrola gasovitih produkata sagorevanja.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE