PKS: 10.000 vakcina za privrednike iz regiona, poziv da dođu u Beograd

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PKS: 10.000 vakcina za privrednike iz regiona, poziv da dođu u Beograd

  Privredna komora Srbije saoštila je da je u saradnji sa Vladom Srbije, organizovala vakcinaciju više hiljada domaćih privrednika i zaposlenih u kompanijama i nastaviće sa time, a kao novi korak u ovoj akciji PKS je obezbedila i 10.000 vakcina za privrednike i zaposlene iz regiona.

  Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije nakon sastanka sa ministarkom zdravlja Crne Gore dr Jelenom Borovinić Bojić rekao je da će ovog vikenda u Beogradu biti organizovana vakcinacija za privrednike i njihove zaposlene iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Albanije i Kosova koji žele da se zaštite od Covid 19. 

  “Mi smo jedan region, naše ekonomije su tesno povezane i samo zajedno možemo da pobedimo ovu poštast. PKS je do sada organizovala vakcinaciju velikog broja naših privrednika i radnika, a sada želimo da pomognemo i našim komšijama kako bi uspeli da očuvaju svoje ekonomije, jer samo tako čitav region može da ide napred”, rekao je Čadež koji je i predsednik UO Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana.

  U saopštenju se ne navodi koliko je do sada vakcinisano naših privrednika i radnika, niti ko tačno plaća vakcine kojima će biti vakcinisano 10.000 stranih državljana iz okruženja. 

  Čadež je rekao da je procedura imunizacije privrednika iz regiona krajnje jednostavna.

  “Potrebno je samo da se kompanije iz regiona jave svojim privrednim komorama koje će u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije organizovati vakcinaciju u Beogradu”, rekao je Čadež, a navodi se u saopštenju.

  Ministarka dr Jelena Borovinić Bojić zahvalila je Čadežu na organizaciji imunizacije privrede regiona i  pozvala privrednike u Crnoj Gori, posebno ugostitelje zbog predstojeće turističke sezone, da se jave Privrednoj komori Crne Gore kako bi organizovali vakcinaciju.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE