PKS: Mlekara Šabac gradi fabriku u Rusiji - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

PKS: Mlekara Šabac gradi fabriku u Rusiji

Mlekara Šabac počeće izgradnju fabrike u Rusiji, a postrojenje će biti gotovo za šest do osam meseci, najavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež na panelu “Srbija Rusija: Mogućnosti ekonomske saradnje”, koji je održan prvog dana Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (SPIEF).

“Mlekara Šabac koja 75 odsto belog sira izvozi na rusko tržište, završila je pregovore za izgradnju fabrike u Rusiji. Postrojenje će kada bude završeno, moći da proizvodi 450 tona mleka dnevno, što je kapacitet u rangu sa najvećim balkanskim mlekarama. To su sjajne vesti i smer u kome želimo da idemo”, rekao je Čadež, sa saopštila je PKS.

Privredna komora Srbija i Razvojna agencija Srbije organizovale su učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

U okviru Foruma otvoren je Nacionalni paviljon Srbije na kome se predstavljaju domaće kompanije. Paviljon zauzima 250 kvadrata centralnog sajamskog prostora, odmah pored centralnog štanda uprave grada domaćina, a privredu Srbije predstavljaju Srbijagas, PSP Farman, Er Srbija, Aerodrom Nikola Tesla, Telekom Srbije, Energoprojekt, Hipol Odžaci.

Glavna tema ovogodišnjeg SPIEF-a je “U traganju za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji”, a ovogodišnje zemlje partneri i gosti su Srbija i Indija kojima se posvećuje posebna pažnja.

Forum je jedna je od najprestižnijih poslovnih manifestacija u Rusiji, koja će ove godine okupiti oko 50.000 učesnika, zvaničnika, biznismena i eksperata iz celog sveta.

Izvor: Beta

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE