PKS: Stotinama DOMAĆIH FIRMI su donacije PRIORITET

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PKS: Stotinama DOMAĆIH FIRMI su donacije PRIORITET

  Stotine kompanija iz cele zemlje, od najvećih do najmanjih, kroz široku mrežu Privredne komore Srbije snažno su se angažovale da u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima prikupe i pošalju značajnu pomoć gde je najpotrebnija u borbi protiv koronavirusa, saopšteno je iz PKS.

  Iz PKS navode da je lista društveno odgovornih privrednih društava i primera velike solidarnosti privrede u trenucima izazova iz dana u dan, sve duža, kao i da su mnoge kompanije “donatorske isporuke postavile kao prioritetne”.

  “Do sada je u akcijama srpske privrede za pomoć zemlji u borbi sa virusom COVID-19 nabavljena i isporučena izuzetno velika količina respiratora, testova, paketa humanitarne pomoći za ugrožene socijalne grupe, lanč paketa policiji, prehrambenih proizvoda, medicinskih i dezinfekcionih sredstava i druge opreme”, piše u saopštenju PKS.

  Domaća firma će praviti testove na COVID-19

  Predsednik PKS Marko Čadež izjavio je da će “srpska kompanija NeoMedica iz Niša uskoro, kao prva u regionu i jedna od malobrojnih u svetu, početi proizvodnju testova na novi koronavirus”.

  U saopštenju PKS se navodi da je to važno jer će domaći proizvođač moći da pokrije deo potreba našeg zdravstva za skupim testovima koje uvozimo, a kasnije i da ih izvozi na strana tržišta.

  Iz PKS navode da je kompanija iz Niša već instalirala novu liniju za proizvodnju imunohemijskih testova na viruse, uključujući i Кovid 19, o čemu je proveru izvršila nadležna inspekcija Ministarstva zdravlja.

  Ova kompanija je obavestila PKS da očekuje da nakon dobijanja dozvole za rad “u naredne dve-tri nedelje krene sa proizvodnjom 1.500 testova dnevno”.

  “Po završetku epidemije, testovi iz niške fabrike, moći će da se koriste, kod nas i u svetu, i za ispitivanje velikog uzorka populacije radi utvrđivanja ispunjenosti uslova za vakcinisanje”, rekao je Čadež, a navodi se u saopštenju PKS.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE