Izložba Petra Sibinovića „Plastične misli“ u galeriji Štab

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izložba Petra Sibinovića „Plastične misli“ u galeriji Štab

  Izložba  Petra Sibinovića „Plastične misli“ u galeriji Štab u Beogradu, obuhvata dinamičnu seriju skulptura nastalih u prethodne dve godine kao produkt analize i istraživanjaraznih, skulptorski neuobičajenih materijala, reciklažnih procesa i novih tehnologija izrade. Ovi radovi upravo istražuju simbiotske odnose pretnodno navedenih fenomena, preispitujući dobijene likovne vrednosti kroz jedan savremen, tehnološki postupak,  stvarajući specifičan likovni izraz.

  “Predmet ovog skulptorskog istraživanja je pronalaženje „plastičkog“ potencijala u skulptorskom materijalu i definisanje određenih narativa koji se vezuju za ta stanja. Može se reći da je moje interesovanje  usmereno na promenljivost materijala i na pozicije mogućeg preoblikovanja i preuzimanja kontrole nad oblikom. Iz tih razloga češće koristim materijale koje bismo mogli nazvati skulptorski neuobičajenim jer ne dozvoljavaju laku manipulaciju, ali se u određenim uslovima mogu specifično preoblikovati. Takva vrsta istraživanja oblikovnog potencijala kreće od istraživanja plastičnosti materijala, ali se uvek dovodi u vezu sa mogućim značenjem. Prelaženje ovog dvostrukog puta vodi do srećnog spoja koji eksperimentisanje sa materijalima proizvodi u veštinu oblikovanja, a stvorene oblike u jezik“.

  Petar Sibinović je rođen 1986. godine. Diplomirao (2010) je i doktorirao (2018) na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za vajarstvo. Član je ULUS-a od 2015. godine.  Od 2010. godine aktivno učestvuje ulikovnom životu. Izlagao je na više od 15 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i na brojnim kolektivnim izložbama.  Dobitnik više nagrada iz oblasti skulpture i crteža. Dela mu se nalaze u javnim i privatnim kolekcijama u Srbiji (muzej Zepter“ Beograd, muzej „Terra“Kikinda) kao i mnogim privatnim kolekcijama širom Evrope.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE