Po 100 evra za sve Srbe sa Kosova i Metohije, uključujući i decu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Po 100 evra za sve Srbe sa Kosova i Metohije, uključujući i decu

  Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će, u okviru trećeg paketa pomoći države, za šta je izdvojeno oko 250 milijardi dinara, pomoć dobiti i nezaposleni, saopštilo je Ministarstvo.

  “Država želi da pomogne i onima koji su, nažalost, izgubili posao tokom pandemije koronavirusa. Dakle, pomažemo svim građanima, i nezaposlenima na Kosovu i Metohiji i u centralnoj Srbiji, pomažemo privredi i pokrivamo sve koji su osetili negativne posledice pandemije”, rekao je Mali.

  Što se tiče modaliteta pomoći za nezaposlene, Mali je istakao da će se brzo izaći sa predlogom i da se već uveliko radi na tome sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

  Podsetio je da će prijava za pomoć svim punoletnim građanima početi 28. aprila i da će biti organizovana kao i prošle godine, preko kol centra i portala Uprave za Trezor.

  On je objasnio da će pomoć od 100 evra dobiti svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni na Kosovu mogu očekivati dodatnih 100 evra.

  “To je novina kada je pomoć za građane u pitanju, još uvek razmišljamo o modalitetima i uskoro izlazimo i sa tim predlogom”, kaže Mali i dodaje da je to još jedna potvda da je država spremna da pomogne i najveći teret krize preuzme na sebe.

  Prijava poslodavaca za DRŽAVNU POMOĆ počinje danas

   

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE