"POBUNA" u Italiji protiv ideje EU da se vino razređuje vodom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “POBUNA” u Italiji protiv ideje EU da se vino razređuje vodom

  Italijanska industrija vina oštro se protivi planovima Evropske unije o mogućem razređivanju vina vodom, da bi se u njemu smanjio udeo alkohola.

  Prema pisanju italijanskih medija, u Evropi se razmatra osmišljavanje proizvodnje vina bez alkohola ili vina s manjim procentom alkohola, a krajnji cilj takvog predloga je promocija zdravlja.

  Ministar poljoprivrede Stefano Patuaneli najavio je da će se Rim tome usprotiviti, a udruženje poljoprivrednika Koldireti upozorilo je na “obmanu potrošača”.

  Novine Korijere dela Sera pišu o “pobuni u Italiji”.

  “Uvođenje delimičnog i/ili potpunog smanjenja procenta alkohola u vinu, kao nove vinarske prakse predstavlja veliki rizik i izuzetno opasan presedan koji bi ozbiljno ugrozio identitet italijanskih i evropskih vina“, rekao je predsednik Koldiretija Etore Prandini.

  Prodaja razvodnjenog vina kao kvalitetnog proizvoda dosad je u Evropi bila zabranjena, podsećaju i ostali predstavnici ove industrije.

  Italija je prva u svetu po količini proizvedenog vina, a godišnji prihod prema poslednjim podacima iznosi oko 11 milijardi evra.

  Izvor: 021

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE