Pobuna u skupštini: Dačić diže cene kafe i ćevapa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pobuna u skupštini: Dačić diže cene kafe i ćevapa

  Novi šef parlamenta Ivica Dačić kao jednu od prvih „reformi“ najavio je podizanje cena u skupštinskom restoranu.

  Dok deo poslanika zdušno podržava Dačića u ovoj nameri, drugi smatraju da predsednik parlamenta ima i pametnija posla od gledanja u cenu kafe, piše Kurir.

  Naime, Dačić je rekao da je o ovoj temi već razgovarao s generalnim sekretarom Skupštine Srbije Veljkom Odalovićem, te da će se na tom polju stvari uskoro promeniti.

  “Mora tačno da se utvrdi zašto su takve cene i da se to javno saopšti. Kažu mi da je razlog to što nije komercijalni restoran koji nešto zarađuje, već su to interni restorani za sve državne organe, oni ne smeju da naplaćuju više nego što to realno košta” objasnio je Dačić i dodao:

  “Videćemo koliko to može da košta, tek o tome razgovaramo. Možda im uvedem i one automate pa koliko ubace para, toliko nek piju kafe”, rekao je Dačić.

  Generalni sekretar Veljko Odalović još uvek ne zna za koliko bi se cene povećale.

  “Tek treba sa Upravom za zajedničke poslove, u čijoj je to nadležnosti, da se vidimo i razgovaramo o tome. Mi im prosto dajemo prostor da se podignu cene, a za koliko će to biti, zaista sada ne možemo da znamo” objasnio nam je on.

  Činjenica je da skupštinski restoran ima daleko niže cene od bilo kog drugog restorana namenjenog državnim organima. Primera radi, flašica mineralne vode u Skupštini košta 18, dok je u gradskoj skupštini više nego dvostruko skuplja, 42 dinara.

  Šta kažu poslanici?

  Poslanici se deklarativno slažu da bi cene mogle da se podignu, ali mahom poručuju da parlament ima i treba da se bavi daleko važnijim stvarima.

  “Ne da cene u skupštinskom restoranu nisu jedna od bitnijih stvari kojima bi trebalo da se bavimo, već je to jedna od najnebitnijih stvari. Složio bih se da se podigne važnost parlamenta, za šta će trebati ceo paket mera, počev od kvaliteta kadrova, i to pre svega predsednika parlamenta i njegovih potpredsednika, kao i sekretara. Svakako se možemo baviti pitanjem cena, ali je to periferna stvar” poručio je Muamer Zukorlić, poslanik i predsednik Stranke pravde i pomirenja.

  Vladimir Đukanović, poslanik SNS, kaže da ga lično uopšte ne dotiče visina cena u skupštinskom restoranu jer, kako tvrdi, uopšte ne jede u njemu.

  “Nek podiže ako mu se podiže. Žao mi je samo zbog zaposlenih u Skupštini jer bi trebalo razmišljati o sekretaricama i čistačicama, recimo, koje sa svojim platama ne mogu da priušte da jedu po višim cenama” poručio je on.

  Dačić je najavio da će se parlament pozabaviti i parking mestima, te da će s generalnim sekretarom i to pitanje razmotriti kako se poslanici ne bi parkirali i preko travnjaka.

  Izvor: Kurir

  Foto: Beta/Emil Vaš

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE