Počela digitalizacija saobraćajne policije - KAMERE u vozilima beleže sve

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počela digitalizacija saobraćajne policije – KAMERE u vozilima beleže sve

  Počela je potpuna digitalizacija saobraćajne policije. U 50 patrolnih vozila ugrađene su kamere koje snimaju saobraćaj i beleže prekršaje, otkrivaju da li je vozilo registrovano, ukradeno, pa čak i da li ga sudski izvršitelj potražuje, jer nije plaćena rata za kredit ili postoji dug prema državi.

  Za samo 10 minuta na Novom Beogradu otkrivena su dva vozila od kojih je policija zaplenila tablice. Jedan automobil nije bio registrovan 16 meseci, a za drugim je raspisana potraga izvršitelja iz Zemuna.

  “U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru identiteta lica, odnosno na proveru vozila”, objašnjava Boban Milinković, zamenik načelnika Saobraćajne policije.

  Provera je jednostavna. Pedeset patrolnih vozila policije opremljeno je sa dve vrste kamera. Prva snima saobraćaj i prekršaje i identifikuje registarske tablice. Druga kamera je povezana sa kompjuterom MUP-a i očitava da li je vozilo registrovano, da li je ukradeno, pa čak i da li ga sudski izvršitelji potražuju, jer neko nije platio ratu za kredit ili lizing ili ima neko dugovanje prema državi.

  Ovakav nadzor moguć je i bez zaustavljanja, a na kućnu adresu vlasnika vozila šalje se prijava.

  “Kamere u sistemu video-nadzora mogu dokumentovati niz saobraćajnih prekršaja, naravno one dokumentuju i to da li je vlasnicima vozila istekla registracija i u narednom periodu vlasnicima tih vozila biće poslato nekoliko hiljada prekršajnih poziva zbog dokumentovanih saobraćanih prekršaja”, dodaje Milinković.

  Patrole su raspoređene na svim regionalnim i magistralnim putevima. Sledeći korak, kažu u MUP-u, jesu kamere koje automatski šalju prijavu kroz digitalni sistem, a kompatibilne su sa kamerama za merenje brzine u dnevnim i noćnim uslovima.

  Izvor: RTS

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE