Počinje PRIJAVA: Evo kako da popunite OBRAZAC za polovinu minimalca (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Počinje PRIJAVA: Evo kako da popunite OBRAZAC za polovinu minimalca (VIDEO)

  Preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća od danas do kraja meseca mogu da se prijave za pomoć države za pola minimalne zarade za zaposlene za april.

  Ta finansijska podrška zaposlenima deo je trećeg paketa pomoći firmama koje zajedno zapošljavaju oko 1,5 miliona ljudi i za ovu meru je izdvojeno 69,8 milijardi dinara iz budžeta Srbije.

  Poslodavci se za korišćenje ovih mera mogu prijaviti na portalu Poreske uprave i to za svaki mesec posebno, a za prijavu imaju vremena do poslednjeg dana aprila.

  Prva isplata polovine minimalne zarade biće izvršena 8. aprila i ona će se odnositi na mesec mart, a zatim slede uplate u maju i junu.

  Novac će biti uplaćen na posebne namenske račune koji će za privrednike biti automatski otvoreni, a odatle će novac moći isključivo da bude prebačen na račun zaposlenog.

  Na Instagramu, u video snimku, popunjavanje prijave za pomoć privrednicima u vidu pola minimalca, objasnio je ranije ministar finansija Siniša Mali.

  „Obrazac je veoma jednostavan i treba manje od minuta da se onaj ko želi pomoć države prijavi“, rekao je Mali.

  Portalu ePorezi pristupa se pomoću aplikacije koju možete preuzeti OVDE.

  Uredba o utvrđivanju Programa direktnih davanja kojom je predviđena ta pomoć propisuje da nema otpuštanja više od 10 odsto radnika tokom tri meseca po isplati poslednje polovine minimalne zarade i da oni koji uzmu pomoć nemaju pravo isplate dividendi.

  Trećim paketom je proširena garantna šema dogovorena sa bankama za dodatnih 60 milijardi dinara.

  Vrednost kredita koje banke mogu da plasiraju sa garancijom države, a koja se uvećava sa dve milijarde evra, predviđenih prethodnim paketom pomoći, za 500 miliona evra, tako da će iznositi ukupno 2,5 milijardi evra.

  Ti krediti biće raspoloživi do 30. juna 2022.

  Izvor: Beta, BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE