Podrška ublažavanju posledica COVID-19 krize na ekonomiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Podrška ublažavanju posledica COVID-19 krize na ekonomiju

  Banca Intesa je potpisala Ugovor sa Ministarstvom finansija Vlade Republike Srbije i Narodnom bankom Srbije (NBS) o garanciji Republike Srbije za kreditiranje privrede sa ciljem ublažavanja negativnih posledica pandemije COVID-19 na domaće tržište.

  U okviru realizacije državnog garantnog programa, Banca Intesa će odobravati kredite za tekuću likvidnost i nabavku obrtnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima sa kamatnom stopom koja iznosi Euribor 3M + 3,00% za kredite sa valutnom klauzulom, odnosno Belibor 1M + 2,50% za dinarske kredite.

  „Kao pouzdani partner Vlade Srbije i NBS, i ujedno najveći kreditor domaće privrede, želimo i na ovaj način da pružimo doprinos oporavku privrede od negativnih posledica korova virusa. Uz mere države koje se fokusiraju na ključne aspekte podrške i stabilan bankarski sistem, verujem da ćemo uspeti da očuvamo likvidnost najosetljivijih segmenata privrede, održimo ekonomsku aktivnost i postavimo privredu na očekivanu trasu rasta“, izjavio je Predrag Milenović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa privredom.

  Krediti se plasiraju na period do 36 meseci, uz obavezan grace period od 9 do 12 meseci, maksimalni iznos kredita do 25% prihoda preduzeća iz 2019. godine ili 3.000.000 evra, kao i naknadu za obradu zahteva do 0,2%.

  Banca Intesa je već započela sa prijemom i obradom zahteva za kredite iz ovog programa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE