Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Pogodite ko bi opet da bude predsednik

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kandidat je vladajuće partije za predsednika Crne Gore, odlučilo je Predsedništvo DPS.

Đukanović se do sada tri puta povlačio s državnih dužnosti, a poslednji put je to učinio posle parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine, na kojima je pobedila njegova partija.

Pored Đukanovića, koji je imao najveću podršku u partiji, za predsedničkog kandidata bila je predložena i bivša ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Parlamentarna opozicija imaće nekoliko kandidata.

Najveći deo opozicije podržao je bivšeg poslanika Mladena Bojanića, oko koga su se okupili Demokrate, Demokratski front (DF) i Građanski pokret URA.

Crna Gora prvi put ima i kandidatkinju za predsednicu, Draginju Vuksanović iz Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP). Nju je podržao Demos Miodraga Lekića.

Predsedničku kandidaturu najavio je i poslanik Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, a u kampanju će i nekoliko nestranačkih ličnosti.

Treći predsednički izbori od obnavljanja nezavisnosti Crne Gore su 15. aprila. Rok za prijavu kandidata ističe 26. marta.

Izvor: Beta

Foto: EbS

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE