"Pokazali smo Evropskoj uniji kako se bori sa krizom"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Pokazali smo Evropskoj uniji kako se bori sa krizom”

  Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je Srbija tokom pandemije virusa korona pokazala Evropskoj uniji da zna kako se treba boriti protiv krize i izrazio nadu da je time napravila korak bliže članstvu u EU.

  Nezaposlenost je manja nego pre pandemije, inflacija je stabilna, kao i kurs dinara prema evru, rekao je Mali, koji je šefu Delegacije EU u Beogradu Semu Fabriciju uručio Program ekonomskih reformi Srbije do 2023. godine.

  Ovo je najvažniji strateški dokument vlade, vezan za oblasti kao što su borba protiv sive ekonomije, zapošljavanje, ekonomske integracije, socijalna zaštita, izjavio je Mali.

  Mali je naveo da reforme treba da omoguće brži ekonomski razvoj, kako bi se Srbija približila EU.

  Fabrici je konstatovao da će se pomoć EU Srbiji zasnivati na Programu ekonomskih reformi. Važno je da reforme u Srbiji budu usaglašene sa reformama u EU, ocenio je Fabrici.

  Prema njegovim rečima, cilj reformi je ostvarenje privrednog rasta, jačanje konkurencije, otvaranje novih radnih mesta, u istom smeru sa rastom ekonomije EU.

  Prošla godina je bila teška za sve, ali je Srbija postigla bolje rezultate od mnogih članica EU, što se tiče bruto domaćeg proizvoda, konstatovao je Fabrici.

  On je izjavio da bi 2021. trebalo da bude godina oporavka.

  Izvor: Beta, N1

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE