POKS: Tomislava Nikolića IZBACITI iz vile na Dedinju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  POKS: Tomislava Nikolića IZBACITI iz vile na Dedinju

  Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zahteva od Vlade Srbije da ukine “protivzakonitu i nemoralnu odluku” da Tomislav Nikolić koristi luksuznu vilu od 800 kvadrata u Užičkoj 23, na Dedinju, a na teret državnog budžeta i građana Srbije.

  “Zahtevamo od države da prestane da plaća 4.000 evra svaki mesec za održavanje vile i još milion dinara za održavanje čiste vode u bazenu, i hitno iseli bivšeg predsednika Tomislava Nikolića iz tog objekta, koji je uzurpirao.”

  Privilegije bivših predsednika su prema važećem zakonu ogromne i neopravdane. Zbog toga je ovaj slučaj prekoračenja takvih privilegija koji zakon predviđa, vrhunac bezobrazluka i prostakluka, naročito u ovo teško vreme u kojem građani žive i u kojem se nalazi država, ocenjuje POKS.

  Tomislav Nikolić nema više ni zakonsko pravo korišćenja vile, istakao je potpredsednik POKS Vojislav Mihailović.

  POKS podseća da su neke od privilegija koje uživaju bivši predsednici republike pravo na 80 odsto predsedničke plate do odlaska u penziju, pravo na službene kancelarije, službeno vozilo, diplomatski pasoš, pomoćno osoblje u koje spada savetnik, sekretar, telohranitelji i vozač.

  “Tražićemo izmenu zakona i ukidanje svih doživotnih privilegija za bivše predsednike, tim pre što se ne radi o jednom čoveku, nego ih uvek ima više. Kada se uzme u obzir da osim ovoga postoje i troškovi predsedničkih izbora, svakome je jasno da je republika skuplja od monarhije”, zaključio je Mihailović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE