Pola ekipe RTS-a iz Tokija završilo u karantinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Pola ekipe RTS-a iz Tokija završilo u karantinu

  Više od pola novinarske ekipe RTS-a, koja izveštava sa Olimpijskih igara u Tokiju, moralo je da ode u obavezni dvonedeljni karantin, jer je jedna strain novinar koji je putovao sa njima u Japan 19. jula zaražen kovidom.

  Tu informaciju je iz glavnog grada Japana saopštio Predrag Milinković, koji se u nedelju uveče uključio u Dnevnik 2 Javnog servisa.

  “Većinu mojih kolega od sutra nećete gledati u direktnim uključenjima iz Tokija. Zbog jedne nepoznate osobe na letu između Frankfurta i Tokija 19. jula koja je sedela u blizini mojih kolega. Mi ne znamo ko je ta osoba, znamo samo da je sedela u njihovoj blizini i da oni moraju u karantin. Od pre nekoliko sati su u svojim sobama, čekaju PCR test i nadamo se dobrim vestima”, rekao je Milinković i dodao:

  “Oni su svi vakcinisani i nalaze se među 33 putnika kojima je određen karantin. Svi su se pridržavali pravila. Ekipa kojoj je omogućeno da nastavi da radi, to će činiti smanjenim kapacitetima, uz podršku kolega u Beogradu. Verujem da će svi biti negativni, svi smo se pridržavali mera, do danas svi su bili negativni”, naveo je Milinković.

  “Svi članovi delegacije RTS-a su vakcinisisani pre odlaska u Japan, svi su četiri puta bili negativni na korona testiranjima po dolasku u Tokio, ali propisi su propisi, i karantin je bio neophodan”, saopštili su sa RTS-a.

  Dakle, novinari Javnog servisa sada ne smeju da izlaze iz soba u hotelu, pa i neće biti ništa od javljanja sa lica mesta, barem to nećemo videti od onih koji su u karantinu. Dakle, jasno je da će većinu prenosa vršiti iz studija u Beogradu.

  Izvor: BIZLife/RTS

  Foto: RTS/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE