Polemika na društvenim mrežama zbog slučaja devojčice iz Niša - ponuđena joj i STPENDIJA - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Polemika na društvenim mrežama zbog slučaja devojčice iz Niša – ponuđena joj i STPENDIJA

Trinaestogodišnja devojčica T. B, čiji je nestanak prijavljen u subotu, a koja je jutros pronađena u Ugrinovcima, iz Niša je išla na prijemni za Matematičku gimnaziju, objavio je RTS.

Direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić je za RTS rekla da je devojčica polagala prijemni i da je verovatno bez znanja roditelja napustila Niš i došla u Beograd.

Prema njenim rečima, devojčica je odmah bila primećena jer je zakasnila nekoliko minuta i došla je zadihana u zgradu, sa objašnjenjem da se nisu snašli u Beogradu, ali nije obavestila nikog da je došla bez roditelja.

Inače, u školu ulaze samo deca, a roditelji ostaju napolju. Devojčici je omogućeno polaganje. Nakog toga, devojčica nije otišla kući već je čekala preliminarnu listu, što takođe nije neuobičajeno, rekla je Katić.

Pošto se roditelji devojčice nisu pojavili, zaposleni su je pitali da li je došla sa roditeljima, a ona je rekla da je došla sama. “Bila je uznemirena kao i ostala deca koja čekaju rezultate”, rekla je direktorka. Kada je izašla preliminarna lista, devojčica je razgovarala sa zaposlenima u zgradi, nakon čega je otišla.

Namera ove devojčice da sama dođe u Beograd zbog velike želje da upiše jednu od najprestižnijih srednjih škola u Srbiji i to bez znanja roditelja naišla je na brojne pohvale i odobravanja na društvenim mrežama. Ali i brojne nedoumice.

Pojedini smatraju da je sam taj čin dovoljan razlog da joj škola, odnosno njen direktor, omogući upis.

Takođe, ima i onih se pitaju kako se polaže prijemni za gimnaziju sa 13 godina, dok drugi nude objašnjenje za to.

Sa druge strane, ima i onih koji joj nude stipendiju.

Tako je profesor Evropske škole za biznis u Nemačkoj Raša Karapandža na Twitteru zamolio za devojčicin kontakt, jer želi da joj pokloni stipendiju za školovanje, koju bi sam finansirao.

 

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Komentari

  • Jasmina Jovanovic

    Kako je moguce da je juce polagala prijemni, jutros nadjena, kad je prijemni u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu održan 09.06.2020.???

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE