Polovina američke dece može da doživi 100 godina

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Polovina američke dece može da doživi 100 godina

  Polovina američke mlađe populacije ima šansu da doživi stotu, a kako će se zdravstveni sistem i ekonomija nositi sa ovim izazovom objašnjeno je na Samitu najmoćnijih žena u organizaciji časopisa Fortune.

  Trenutno je očekivani životni vek u Sjedinjenim Američkim Državama 77,3 godine i to pošto je dužina života smanjena zbog koronavirusa. Međutim, današnji desetogodišnjaci, uz vođenje zdravog života, imaju veliku šansu da tu granicu pomere na 104 godine.

  Ovo je pokazala studija koju je nedavno sprovela neprofitna organizacija AARP, uz napomenu da će ljudi koji žive duže početi i kasnije da se venčavaju i da dobijaju decu, ali i da uspešno grade karijere i menjaju profesije.

  To znači i da će se granica penzionisanja pomeriti kako bi penzioni sistem ostao održiv. Međutim, pitanje je da li će i tada opstati, budući da će penzioneri živeti duže, a da postoji velika mogućnost da će Ameriku mučiti deficit mlade radne snage koja plaća poreze.

  Zato se očekuje da će pojedini penzioni fondovi presušiti. Poslovni rezultati ovih fondova mogli bi vidno da se pogoršaju već do 2033. kada se očekuje smanjivanje iznosa koje penzioneri dobijaju.

  Izvor: B&F

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE