Ponovo RADI srpski Fijat, sindikalci očekuju ELEKTRIČNI model

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ponovo RADI srpski Fijat, sindikalci očekuju ELEKTRIČNI model

  Proizvodnja Fijata 500L u fabrici Fiat Chrysler Automobili Srbija (FCA) nastavljena je posle dvonedeljne pauze, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu te fabrike.

  Predsednik tog sindikata Saša Đorđević rekao je da je proizvodnja nastavljena u dve smene i u dosadašnjem obimu, i “sa traka će silaziti” 400 vozila dnevno.

  Proizvodni radnici FCA bili su poslati na plaćeno odsustvo 28. maja.

  Đorđević je rekao da se očekuju konkretni planovi za Fijatovu fabriku u Srbiji što će, kako je dodao, biti predviđeno strateškim planom kompanije Stelantis, koji će obuhvatiti i fabrike u Turskoj, Italiji, Poljskoj i drugim zemljama.

  On je rekao da bi taj strateški plan trebalo da bude predstavljen za nekoliko meseci.

  Prema njegovim rečima, u vezi sa perspektivom proizvodnje u Kragujevcu menadžment kompanije doneće odluku nakon što napravi procenu prema potražnji vozila kao i ekološkoj regulativi u Evropi.

  On je uveren da će u kragujevačkoj fabrici biti pokrenuta proizvodnja novog modela vozila koje će biti na električni pogon, ali i da će kompanija odlučivati o “sudbini proizvodnje” Fijata 500 L.

  Đorđević smatra da definitivno prolazi vreme “klasičnih” automobila i da je budućnost u vozilima “na struju”, te sledi i prilagođavanje kragujevačke fabrike.

  Prema Đorđevićevim rečima, kompanija će svakako proceniti da li joj je potrebno da paralelno sa proizvodnjom novog, električnog automobila, zadrži i proizvodnju 500L naredne dve, tri godine.

  U Fijatu ponovo akcija STARO ZA NOVO

   

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE