Ponovo SVAKOG DANA malo Kona: Moramo OŠTRO da reagujemo - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ponovo SVAKOG DANA malo Kona: Moramo OŠTRO da reagujemo

  Moguće je da se u pojedinim mestima, zbog ponovnog skoka zaraženih virusom korona, uvede vanredna situacija, kazao je epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje virusa korona dr Predgag Kon.

  Epidemiolog je u intervju za list Danas u video formatu govorio o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, kao i o eventualnim sledećim koracima.

  Govoreći o merama koje će eventualno biti uvedene, Kon je istakao da jedini koji su do sada poštovali sve mere jesu građani stariji od 65 godina, te da oni više nikada ne treba da budu zatvarani u kuće.

  On je rekao da moramo da shvatimo kakvi su kapaciteti našeg zdravstvenog sistema, da u ovom trenutku nije moguće testirati kontakte jer testova nema dovoljno, a jedan pacijent prijavljuje i do 50 kontakata, kao i da je neophodno otvoriti nove kovid centre i sprečiti ulazak virusa u zdravstvene ustanove.

  Ono što zabrinjava, ocenio je on, jeste situacija sa studentima, kao i da je najveći broj novih slučajeva nastao na proslavama, žurkama i sličnim okupljanjima.

  Komentarišući masovna okupljanja na kojima nije bilo moguće držati fizičku distancu, kazao je da je njegov predlog bio da se uvedu kazne, ali da to na kraju nije uvaženo.

  “Odgovorni su svi oni koji su u Kriznom štabu, koji nisu pristali da se kažnjava, neću nikoga da prozivam, ali zna se ko su oni”, rekao je Kon i dodao da je njegov predlog bio da ukoliko neki ogrganizator ne ispuni sve preporuke prilikom okupljanja, da na tom stadionu više ne može da se igra pred gledaocima.

  On je poručio da se moramo pridržavati mera kako bismo sprečili pojačano širenje virusa.

  Moramo oštro da reagujemo, da oni koji su izolaciji i samoizolaciji da to zaista i budu i da se to ozbiljno kontroliše. Takođe da je poštuju postojeće mere kod frizera, u prodavnicama, u kafićima, maske moraju da budu sastavni deo života. Mora da se poštoje distanca od jednog metra”, kazao je doktor Kon.

  Najviše pitanja i komentara odnosilo se na činjenicu da se nije oglašavao dok je u toku bila predizborna kampanja, na šta je on odgovorio da u pitanju bili privatni, zdravstveni problemi.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Danas

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • WTF FTW

   Tebe DrKone kao i ceo krizni štab treba pohapsiti za prikrivanje broja umrlih, kontradiktorne izjave motivisane politikanstvom i ličnim interesom, a kojima se ugrozio život građana i koji je doveo do porasta obolelih i mrtvih, kao i trgovinu vakcinama za grip. Za ovo tebe i ostale treba krivično goniti za ubistvo, saučesništvo u zločinu i organizovani kriminal i obezbediti vam svima ćeliju 2x2 u narednih 40 godina. Da je normalna država ne biste mi samo sedeli, pozirali i slušali velikog štrumpfa o datumu izbora i pozicijama koje ćete imati posle toga, već bi radili svoj posao kako treba za narod o čijoj grbači i za čiije zdravlje ste se ti i slični školovali. Od nas i naših roditelja je odvajano da bi vi studirali. Vi doktori ste vremenom izgubili empatije prema patnji ljudskog bića i postali mašine koje samo gledaju svoju korist, isto kao i sveštenici. Čast izuzetcima.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE