Poražavajući podaci na dodeli "Pobednika"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poražavajući podaci na dodeli “Pobednika”

  U Srbiji se ne živi bolje, a na to ukazuju svi validni ekonomski parametri, od niskih primanja do izostanka razvoja domaćih firmi, smatra prvi čovek Privredne komore Beograda Aca Popović.

  U Srbiji se još ne živi bolje, što je vidljivo po visini plata i penzija, rekao je Popović na svečanoj dodeli nagrada “Beogradski pobednik” kompanijama i pojedincima za rezultate ostvarene u 2017. godini.

  Prema njegovim rečima, trend emigracije nije zaustavljen i nema značajnog povratka naših ljudi iz inostranstva. On je istakao da će subvencije uskoro biti dostupne i domaćim investitorima.

  “Strani krediti nisu strane investicije, finansiranje posredstvom fondova ili MMF ima probleme, a jedan je da se ne primenjuje Zakon o javnim nabavkama, a naše firme uglavnom nisu nosioci posla u tim investicijama, čime su ostavljene bez profita, time i bez razvoja što je veliki problem našeg društva”, rekao je Popović.

  Nagrade Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda “Beogradski pobednik” su dodeljene 33. put.

  Beogradskog pobednika dobilo je šest preduzeća: DM drogerije Srbija, najveći drogerijski lanac u Evropi, firma za mašinsko i elektro-projektovanje Servoteh iz Dobanovaca, najveći svetski proizvođač limenki za piće Bol Pekidžing Jurop, trgovinska kompanija Nelt, Grand kafa i Svetlost Teatar, koja se bavi scensko-tehnološkim sistemima.

  Godišnja nagrada “Poslovna liderka godine” dodeljena je Gordani Danilović Grković, koja je 2008. pokrenula prvi Tehnološki inkubator u Srbiji. “Poslovni lider godine” je predsednik porodične kompanije Visaris Slobodan Petrović, nekadašnji generalni direktor Imleka i partner u kompaniji Salford.

  Godišnja nagrada za posebne zasluge za razvoj i unapređenje privrede Beograda dodeljena je Mašinskom fakultetu u Beogradu i Aerodromu “Nikola Tesla”. Godišnje Povelje zbog značajnih poslovnih poduhvata dobili su Elektrotehnički i Građevinski fakultet u Beogradu.

  Predsedavajući žirijem Branislav Baćović rekao je da su ovogodišnji dobitnici najbolje i društveno najodgovornije kompanije i pojedinci u Beogradu i u Srbiji.

  Izvor: Danas

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE