Poreska najavila: SVIM PAUŠALCIMA sledeće nedelje rešenja za 2021.

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poreska najavila: SVIM PAUŠALCIMA sledeće nedelje rešenja za 2021.

  Poreska uprava Srbije najavila je da će tokom sledeće nedelje svi preduzetnici – paušalci dobiti rešenje o utvrđenim obavezama za 2021. godinu.

  Poreska uprava će, kako je precizirano, od 18. do 25. januara svim preduzetnicima – paušalcima dostaviti elektronska rešenja o utvrdjenim poreskim obavezama za ovu godinu.

  Poreska uprava izvršila je, kako je danas saopšteno, obračun poreza na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2021. godinu, za vlasnike samostalne delatnosti koji se paušalno oporezuju.

  Mesečne akontacije po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2021. godinu, uplaćuju se sa pozivom na broj u čijoj je strukturi broj odobrenja za plaćanje (BOP), dodeljen za 2021. godinu.

  Novoosnovani preduzetnici – paušalci u roku od 48 sati, od dana registracije osnivanja privrednog subjekta u Agenciji za privredne registre, dobijaju rešenje o utvrdjenoj obavezi u elektronskoj formi posredstvom portala Poreske uprave.

  Podseća se da od prošle godine rešenja o utvrdjenim obavezama preduzetnici-paušalci dobijaju isključivo elektronskim putem i to dostavljanjem u poresko sanduče na portalu Poreske uprave (ePorezi).

  Shodno Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji, rešenje u elektronskom obliku se smatra dostavljenim danom postavljanja na portal Poreske uprave.

  Za pristup portalu Poreske uprave neophodan je kvalifikovani elektronski sertifikat, koji izdaje pet sertifikacionih tela u Srbiji (MUP, JP PTT, Privredna komora Srbije, Halcom, E-Smart Systems), a ukoliko pristup poreskom sandučetu u ime preduzetnika-paušalca vrši drugo lice, poreski obveznik je dužan da to lice ovlasti.

  Poreski obveznici se dodatno mogu informisati i u Кontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700 700 007 i 011/331 01 11, kao i na šalteru “Vaš poreznik” u 37 filijala širom Srbije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE