Poreska uprava: Ko su NAJVEĆI DUŽNICI u Srbiji?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poreska uprava: Ko su NAJVEĆI DUŽNICI u Srbiji?

  Poreska uprava Srbije objavila je poslednjeg dana 2020. liste najvećih poreskih dužnika, a na vrhu se nalazi privredno društvo za finansijsko posredovanje “Mera invest” iz Beograda koje duguje 1,1 milijardu dinara.

  Na drugom mestu liste 335 najvećih poreskih dužnika, aktivnih kompanija, nalazi se “Magma prom” iz Šapca, koje duguje državi 1,04 milijarde dinara, treći je “Termol Beograd” sa 805,7 miliona dinara, potom “Prodeksim” iz Beograda sa 770 miliona dinara, a sledi beogradski “Holding Komgrap” sa dugom većim od 548 miliona dinara, objavljeno je na sajtu Poreske uprave.

  Među dužnicima visoko na listi su i građevinska preduzeća “Ratko Mitrović” iz Novog Sada sa 377 miliona dinara duga, “Granit-Peščar” iz Ljiga sa 376 miliona dinara, kao i “Putevi Užice” sa dugom od 265 miliona dinara.

  Najzaduženiji preduzetnik u Srbiji, na spisku 2.636 preduzetnika koji je objavila Poreska uprava, je zanatsko građevinska radnja “SWM” iz Lapova sa dugom većim od 129 miliona dinara.

  Među najvećim firmama dužnicima koji su u stečaju, kojih na listi ima 764, na prvom mestu nalazi se “Beobanka” sa 33,5 milijardi dinara duga, potom sledi Astra banka sa 20 milijardi dinara duga i Beogradska banka sa nešto više od 18 milijardi dinara.

  Među deset najvećih dužnika koji su u stečaju su i kompanije Sartid, IMT, Industrija Mašina 14. oktobar, Zastava kamioni.
  Liste najvećih poreskih dužnika mogu se videti na sajtu Poreske uprave www.purs.gov.rs.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLifedužnici

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE