Poruka čistačice šefu zbog koje bi svi trebalo da se DUBOKO ZAMISLIMO

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Poruka čistačice šefu zbog koje bi svi trebalo da se DUBOKO ZAMISLIMO

  Napomena u otkazu koju je jedna čistačica dala svom šefu proširila se na društvenim mrežama, posebno Tvitteru, a ljudi masovno ukazuju na loš tretman pomoćnog osoblja.

  Menadžer joj je “očitao bukvicu”

  Julie Cousins napustila je posao čistačice u HSBC nedavno, posle 35 godina rada.

  Prema rečima njenog sina Džoa, u svojoj belešci, 67.-godišnjakinja je napisala da odlazi zbog toga što joj je menadžer “očitao bukvicu”, odnosno izgrdio u kancelariji.

  Iz ove kompanije za BBC su rekli da ne mogu da komentarišu pojedinačna kadrovska pitanja, ali da rade na tome da shvate šta se dogodilo.

  Ova radnica je u belešci napisala da tretman koji je doživela nije „ništa drugo nego agresivan i okrutan“.

  „Dakle, ubuduć, idite napred, molim vas da se svi setite – u svetu u kojem možete biti bilo šta, budite ljubazni, jer svi niste ništa bolji od čistača.“, napisala je.

  Naglasila je da čistačice i mnogi drugi često „zaboravljaju“ na radnom mestu.

  Dodala je da je odlučila da ode iz firme nakon uznemirujućeg incidenta sa menadžerom, jer je želela da radi sa ljudima s kojima se oseća prijatno.

  Više od 3.000 komentara na TW

  Objava njenog sina na Tvitteru u kojoj je podelio ono što je njegova majka napisala šefu u ostavci privukla je na Tviteru više 3.000 komentara.

  Mnogi korisnici su rekli da su njihovi roditelji, deca i kolege bili loše tretirani radeći kao pomoćno osoblje, kao što su spremačice, domari, obezbeđenje i recepcionari.

  Generalni sekretar Kongresa sindikata Trades Union Frances O’Gradi rekla je je za BBC da su  čstači odigrali vitalnu ulogu tokom ove pandemije, održavajući radna mesta i javne prostore sigurnim, često pod velikim ličnim rizikom.

  „Poslodavci i vlada moraju učiniti više kako bi vrednovali doprinos ovih previdenih ključnih radnika“, navela je.

  Dodala je da je potrebno učiniti više na poboljšanju plata i uslova jer  „nije u redu da je toliko osoblja za čišćenje na niskim platama i nesigurnim ugovorima.”

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE