Dok većina otpušta, ove kompanije ZAPOŠLJAVAJU stotine hiljada novih radnika

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta AP, ilustracija

I dok je u SAD-u samo prošle nedelje naknadu za nezaposlene tražilo čak 3,3 miliona ljudi, što je najveći broj otkad se u toj zemlji prate prijave za takve naknade, veliki broj kompanija i dalje je u potrazi za dodatnom radnom snagom.

Kako navode strani mediji, zbog porasta kupovine putem interneta, sve više kompanija traži dostavljače i skladišne radnike, a neki od najvećih svetskih trgovačkih lanaca u protrazi su i za prodavcima, prenosi Novac.hr.

CVS

Američki farmaceutski lanac, kako prenosi CNN trenutno je u potrazi za 50.000 dodatnih radnika u trgovinama, kol centrima, ali i dostavnim službama.

Walmart

Najveći američki trgovački lanac Walmart planira da zaposli oko 150.000 radnika na puno radno vreme, pola radnog vremena kao i na privremeni radni odnos.

Instacart

Dostavna služba kućnih potrepština i namirnica širom SAD-a najavila je da zbog porasta kupovine putem interneta u narednom periodu planira da zaposli 300.000 novih radnika.

Amazon

Kao i ostale dostavne službe, trgovački centri i skladišta, internet div Amazon, takođe je najavio dodatna zapošljavanja. Tako bi kompanija u svojim skladišnim prostorima, ali i dostavnim lancima trebalo da zaposli oko 100.000 radnika.

PepsiCo

Da veliki trgovački lanci i dostavne službe nisu jedine kompanije koje su u ovim kriznim trenucima u potrazi za dodatnom radnom snagom pokazuje i primer Pepsija koji planira da zaposli 6.000 ljudi na puno radno vreme.

Dodatno pojačanje traže i vodeći lanci picerija kao što su Papa John’s i Domino’s Pizza.

Izvor: Novac.hr

Foto: Beta AP, ilustracija