Poznatoj banji potrebna ARMIJA RADNIKA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

U svim hotelima visoke kategorije u Vrnjačkoj Banji otvoreni su konkursi za prijem ugostiteljskih radnika na neodređeno vreme.

Na konkurse se ne javlja dovoljan broj kandidata, iako je u evidenciji filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Vrnjačkoj Banji oko 250 ljudi sa odgovarajućom stručnom spremom.

Čitava armija zaposlenih potrebna je da bi se zadovoljio nivo usluga u hotelima visoke kategorije. Buking ocena većih od 9, na primer, znači da na dva, najviše tri gosta ima jedan radnik ugostiteljske struke.

Hoteli u Vrnjačkoj Banji traže, ne samo kuvare, konobare i spremačice, nego i stručna lica poput vaspitačica u mini hotelskim vrtićima.

Hoteli imaju potrebu za zapošljavanjem novih kadrova, pogotovo na ulasku u novu sezonu 2020. godine. Nude odlične uslove, rad na neodređeno vreme, mogućnost obuke i napredovanja u struci, pričaju hotelijeri.

U Vrnjačkoj Banji trenutno ima više od 2.000 postelja u luksuznim hotelima. Grade se još dva i veliki spa centar. Oglašavanje za nova radna mesta su u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u samoj banji i okolini.

“U poslednjih godinu dana je otvoren veliki broj hotela sa tri, četiri zvezdice, čak i pet zvezdica u Vrnjačkoj Banji, tako da je izražena potreba za radnicima svih profila ugostiteljske struke”, nagašava direktor filijale NSZ u Vrnjačkoj Banji Slaviša Luković.

U Vrnjačkoj Banji će 4. marta biti održan Sajam zapošljavanja, na kojem će 15 poslodavaca ponuditi više od 100 novih radnih mesta u oblasti ugostiteljstva i turizma.

Izvor: RTS

Foto: Pixabay

Komentari 1

  1. Anastasija

    Kako vas nije sramota da na ovaj nacin ,jednostrano,dajete ocene stanja nedostatka radne snage.Koji su “sjajni uslovi”koje nude poslodavci.Sramora