Poskupljuje zakup poslovnog prostora - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Poskupljuje zakup poslovnog prostora

  Cene zakupa poslovnog prostora u vlasništvu Grada Beograda u 2019. godini biće veće za 2,4 odsto, što je u skladu sa planiranim rastom cena za tu godinu, odlučeno je na sednici Skupštine grada.

  To je predviđeno izmenama i dopunama odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor na kome je nosilac prava javne svojine Grad Beograd, odnosno na kome Grad ima posebna svojinska ovlašćenja.

  Prema toj odluci, visina zakupnine za poslovni prostor mesečno po kvadratu zavisi od zone u kojoj se nalazi i za koju delatnost se koristi, pa je tako najskuplja zakupnina za lokale u kojima se organizuju igre na sreću, kladionice i menjačnice, gde će kvadrat u ekstrazoni koštati 1.398 dinara.

  Zatim slede hoteli sa 1.235 dinara mesečno po kvadratnom metru, pa lokali za zakupce koji obavljaju bankarske poslove i poslove osiguranja za koje je predviđen namet u iznosu od 1.206 dinara.

  Kada je reč o lokalima za zakupce koji obavljaju ugostiteljske usluge, kvadrat u ekstrazoni koštaće 1.182 dinara, dok će zakupci prostora za hostele plaćati 1.075 dinara.

  Kancelarije za zakupce koji obavljaju radiodifuznu delatnost, koji emituju program od interesa za Grad mesečno će, u zavisnosti od zone, izdvajati od 29 do 82 dinara.

  Najniže cene zakupa predviđene su za ateljea i to u iznosu od 53 dinara mesečno po kvadratnom metru.

  Izvor: Novosti

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE